Генсек ОБСЄ висловив свої сподівання щодо майбутньої зустрічі Зеленського з Путіним
Генсек ОБСЄ висловив свої сподівання щодо майбутньої зустрічі Зеленського з Путіним

Генсек ОБСЄ висловив свої сподівання щодо майбутньої зустрічі Зеленського з Путіним

17:05, 06 грудня 2019.

Політика.

Томас Гремінгер сподівається, що саміт лідерів "нормандської четвірки" допоможе "здійснити мужні кроки на шляху встановлення миру для людей на Донбасі".

9 грудня відбудеться зустріч "нормандської четвірки" / фото eurointegration.

Генеральний секретар Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) Томас Гремінгер наголошує на необхідності здійснення кроків для "відновлення мостів" між Росією та Україною.

Про це Гремінгер заявив на прес-конференції за підсумками засідання 5-6 грудня Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Братиславі, яке транслюється на сайті організації.

За його словами, сьогодні в рамках засідання Ради міністрів ОБСЄ відбувся захід, присвячений п'ятирічній діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Він зазначив, що в Україні нині можна спостерігати "вікно можливостей", яке полегшує роботу місії із моніторингу ситуації на місцях.

"Ці зрушення демонcтрують одну річ - що можливо відновлювати мости як політично, так і практично.

І здійснювати малі кроки для покращення життя людей.

Тепер ми потребуємо більших політичних кроків, аби відновити мости між Росією і Україною, між Росією і Заходом", - сказав Гремінгер.

Він висловив сподівання, що "наступного тижня саміт лідерів "нормандської четвірки" надасть сторонам рішучий політичний сигнал, щоб здійснити мужні кроки на шляху встановлення миру для людей на Донбасі".

Источник материала
Поделиться сюжетом