Маркарова розповіла про пошук рішень для ФОПів у зв'язку із запровадженням програмних РРО
Маркарова розповіла про пошук рішень для ФОПів у зв'язку із запровадженням програмних РРО

Маркарова розповіла про пошук рішень для ФОПів у зв'язку із запровадженням програмних РРО

Міністр фінансів Оксана Маркарова у Верховній Раді.

Finance Ministry.

У Мінфіні, а також Мінекономіки утворено групи, які працюють над вирішенням двох проблем, які турбують фізичних осіб-підприємців (ФОПів) - стосовно запровадження електронних реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та діяльності податкової.

Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова під час Години запитань до уряду 6 грудня, трансляцію вів телеканал "112 Україна".

"Що стосується ФОПів – то ми не тільки чуємо їх, ми зараз практично на щотижневій основі проводимо групи, як і група координаційна рада, яка організована в Міністерстві економічної політики, так і окремо у нас є група, яка працює з Державною податковою службою і Міністерством фінансів над тим, як вирішити дві основних проблеми, які є у дійсно справжніх маленьких ФОПів, а не тих, хто використовує цю систему для ухиляння від сплати податків в великих компаніях", - сказала Маркарова.

За її словами, "справжні маленькі ФОПи" переживають щодо двох питань.

"Перше – наскільки прозоро, безкоштовно і просто запрацює система цих електронних РРО, і ми над цим зараз працюємо, буде декілька роз’яснень Мінфіну, і у нас є рік на це.

І друге – вони бояться щодо їх майбутніх стосунків з податковою", - пояснила міністр.

Вона зазначила, що зараз шукають рішення, відповідно до якого "податкова не буде фактором ризику і не буде фактором, який буде негативний для справжніх ФОПів".

З 1 січня 2021 року РРО - звичайні чи програмні - мають бути у всіх ФОПів, окрім першої групи.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны