"Не підготувалися": Арахамія пояснив провал голосування за заміну Яременка на Ясько
"Не підготувалися": Арахамія пояснив провал голосування за заміну Яременка на Ясько

"Не підготувалися": Арахамія пояснив провал голосування за заміну Яременка на Ясько

02:11, 06 грудня 2019.

Політика.

За словами Давида Арахамії, рішення про те, чи вносити повторно кандидатуру Ясько, або шукати інші варіанти, прийматиме вся партія.

Давид Арахамія / фото УНІАН.

У Слузі народу ще не вирішили, чи будуть повторно вносити кандидатуру депутата Єлизавети Ясько на посаду голови комітету Верховної Ради з міжнародної політики.

"Ми трохи не підготувалися.

Не проговорили це на фракції, і зараз трохи збилися з голосуванням", - пояснив він провал голосування за відставку з посади голови комітету Богдана Яременка та призначення Ясько.

За словами Арахамії, рішення про те, чи вносити повторно кандидатуру Ясько, або шукати інші варіанти, буде приймати вся партія.

Також він додав, що повторно це питання може бути розглянуто на наступному пленарному тижні.

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня журналісти одного з інтернет-видань сфотографували, як народний депутат від "Слуги народу", голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Яременко під час роботи в сесійній залі переписувався на сайті знайомств, зокрема домовлявся про зустріч з дівчиною.

Після цього три фракції закликали звільнити Яременка з посади голови комітету ВР.

Того ж дня Яременко заявив, що передасть голові Верховної Ради Дмитру Разумкову заяву про складення повноважень голови комітету.

На засіданні 2 грудня фракція "Слуга народу" вирішила, що Комітет ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва замість Яременка очолить Ясько.

Сьогодні, 5 грудня, Верховна Рада не змогла призначити Ясько головою Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Рішення підтримали лише 186 депутатів.

У повному складі не голосували опозиційні фракції, які наполягали, щоб окремо відбувалося голосування за звільнення Яременка, та окремо - за призначення Ясько.

#Слуга народу#Давид Арахамія.

Источник материала
Поделиться сюжетом