У Кремлі заявили, що Путін їде до Парижа «сприяти врегулюванню внутрішньоукраїнського конфлікту»
У Кремлі заявили, що Путін їде до Парижа «сприяти врегулюванню внутрішньоукраїнського конфлікту»

У Кремлі заявили, що Путін їде до Парижа «сприяти врегулюванню внутрішньоукраїнського конфлікту»

12:12, 06 грудня 2019.

Політика.

Також Путін має намір провести двосторонні зустрічі з главами Франції, Німеччини та України.

У Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін їде до Парижа на зустріч глав держав «нормандського формату» «сприяти врегулюванню внутрішньоукраїнського конфлікту».

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Що стосується настрою - настрій серйозний.

Очікування одне - сприяти врегулюванню внутрішньоукраїнського конфлікту на південному сході цієї країни, забезпечити ще раз спільне розуміння безальтератівності виконання Мінських домовленостей, не допустити спроби якогось розмивання цих Мінських домовленостей , - сказав Пєсков.

Він повідомив, що, крім того, Путін має намір провести двосторонні зустрічі з главами Франції, Німеччини та України.

На запитання, як в Кремлі відреагували на ідею президента України Володимира Зеленського створити на сході України муніципальну варту, Пєсков відповів: «Ми дізналися це з повідомлення в ЗМІ, тому зараз коментувати не вважаю за можливе, буде понеділок, буде зустріч четвірки, буде обговорення предметне, професійне, і вже за підсумками можна буде щось говорити».

Говорячи про протести у Парижі проти пенсійної реформи, Пєсков висловив упевненість, що влада Франції зможе забезпечити необхідні умови для проведення цієї зустрічі.

Як повідомляли ЗМІ, Зеленський на зустрічі з активістами, які постраждали в результаті розгону акції протесту в центрі Києва в ніч на 30 листопада 2013 року, заявив про намір на «нормандському саміті» в Парижі 9 грудня запропонувати ідею створення «муніципальної варти» на Донбасі.

#Кремль#Париж.

Источник материала
Поделиться сюжетом