Українцям заборонять в'їзджати в РФ за внутрішнім паспортом: "Спрощений режим поїздок в умовах збройної агресії є неадекватним"
Українцям заборонять в'їзджати в РФ за внутрішнім паспортом: "Спрощений режим поїздок в умовах збройної агресії є неадекватним"

Українцям заборонять в'їзджати в РФ за внутрішнім паспортом: "Спрощений режим поїздок в умовах збройної агресії є неадекватним"

Українцям скасують можливість перетину державного кордону з Росією за внутрішнім паспортом та свідоцтвом про народження.

Міністерство закордонних справ України підготувало на розгляд уряду пропозиції щодо скасування можливості перетину громадянами України державного кордону з Росією за внутрішнім паспортом та свідоцтвом про народження.

Про це заявив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, повідомляє "Уніан".

"Уряд має намір скасувати можливість перетинання громадянами України державного кордону з Російською Федерацією за внутрішнім паспортом громадянина України та свідоцтвом про народження", - наголосив він.

За словами Погорельцева, згідно з проєктом постанови уряду, передбачено зупинення дій положень угод із РФ, укладених ще до початку російської агресії.

Погорельцев пояснив, чому саме виникла необхідність внесення змін до цих угод.

Посилаючись на дані Адміністрації Державної прикордонної служби України, він зауважив, що щороку зростає кількість випадків виявлення підробок як свідоцтв про народження, так і внутрішніх паспортів у формі книжечки.

Популярні новини зараз.

У Лондоні масштабна екологічна катастрофа, яка може зрівнятися з Чорнобилем: тисячі смертей і непоправні наслідки.

Одіозний Міхалков відмовив Пугачовій: "Ти спочатку стань...".

Містика серіалу "Свати": слідом за улюбленцем Іваном Будько Квартал 95 втратив ще одну зірку кіно.

Головне за ніч: пропозиція Зеленського заробітчанам, "полювання" на призовників, підвищення пенсій та перенесення Різдва.

Показати ще.

Також паспорт громадянина України у формі книжечки має низький ступінь захисту і може використовуватися зі зміненою фотографією під час перетину кордону третіми особами, які вчинили чи можуть вчинити протиправні дії, що загрожують державній безпеці та громадському порядку.

"Спрощений режим поїздок громадян України до РФ в умовах збройної агресії останньої є неадекватним загрозам національній безпеці України", - підкреслив він.

Також у МЗС зазначили, що відтермінування дати початку застосування постанови до 1 березня наступного року є необхідним для проведення належної інформаційно-роз’яснювальної роботи і своєчасного документування закордонними паспортами усіх громадян України.

Як повідомляв портал Знай.

ua, завдяки безвізовому режиму біометричний паспорт дозволяє українцям безперешкодно їздити в багато країн.

Також Знай.

ua писав, Україна вводить безвізовий режим з Маршалловыми островами.

Источник материала
Поделиться сюжетом