Українців попереджають про можливі збої через запуск нової Митної служби
Українців попереджають про можливі збої через запуск нової Митної служби

Українців попереджають про можливі збої через запуск нової Митної служби

10:47, 06 грудня 2019.

Фінанси.

За словами Нефьодова, в перші дні роботи Митної служби теоретично можливі помилки у прийнятті та адресації електронних митних декларацій.

В Україні запускають нову митну службу / фото УНІАН.

Очідьник Державної митної служби України Максим Нефьодов попередив українців про можливі труднощі, пов'язані з одномоментною ліквідацією Державної фіскальної служби (ДФС) і стартом роботи новоствореної Митної служби з 8 грудня.

Як написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook Нефьодов, з 00:00 години 8 грудня 2019 року створені в структурі Митної служби регіональні митниці приступають до виконання митних формальностей і припиняються відповідні повноваження митниць ДФС.

«Рекомендуємо, за можливості, утриматись від подання митницям ДФС митних декларацій, оформлення яких може бути не завершене до кінця доби 7 грудня 2019 року.

З 0 годин 8 грудня 2019 року подані митні декларації просимо адресувати новоствореним митницям Держмитслужби», - повідомив Нефьодов.

Він також зазначив, що в перші дні роботи Митної служби через переведення роботи митниць на новий класифікатор місць митного оформлення, теоретично можливі помилки у прийнятті та адресації електронних митних декларацій.

«При цьому не передбачається проблем із справлянням митних платежів при оформленні товарів у зв’язку із початком роботи митниць Держмитслужби у неділю 8 грудня 2019 року та у подальшому», - зазначив очільник Митної служби.

Нефьодов також додав, що передоплату за митне оформлення товарів (авансові платежі) з 9 грудня необхідно платити виключно на нові рахунки Держмитслужби та митниць відомства, оскільки старі рахунки ДМС будуть недоступні для надходження коштів.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про офіційний старт роботи Державної митної служби України з 8 грудня поточного року.

На початку жовтня уряд затвердив регіональну структуру Державної митної служби, скоротивши кількість митниць до 16 з 26.

Довідка УНІАН.

Кабінет міністрів у грудні 2018 року ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору очільника податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України, а 5 липня - першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

У серпні уряд поклав повноваження та виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу, тим самим давши старт роботі нового відомства.

#митниця#Нефьодов.

Источник материала
Поделиться сюжетом