ВСУ переніс на весну 2020 року розгляд касацій на вирок засудженому за вбивство Гонгадзе
ВСУ переніс на весну 2020 року розгляд касацій на вирок засудженому за вбивство Гонгадзе

ВСУ переніс на весну 2020 року розгляд касацій на вирок засудженому за вбивство Гонгадзе

Про це повідомила пресслужба ВСУ в коментарі «Інтерфакс-Україна».

За клопотанням адвоката засудженого Верховний Суд переніс розгляд касацій на 19 березня, 15:00.

«Адвокат Пукача Володимир Нестерак звернувся до Печерського райсуду Києва з клопотанням про відновлення пропущеного терміну на касаційне оскарження судових рішень стосовно Пукача, і засідання, яке було призначено на 26 листопада 2019 року, перенесено на 19 березня 2020 року», – повідомили у ВСУ.

Як писав ДМ, у листпоаді 2019 року генеральний прокурор Руслан Рябошапка повідомив, що вважає, що знайти замовників вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе малоймовірно.

Натомість він переконаний, що вбивства журналіста Павла Шеремета буде розкрито.

Рішення набуло чинності 15 грудня 2017 року.

Валентина Теличенко вважає, що перерахований судом термін відбутого ув’язнення Олексію Пукачу є законним, але Пукач повинен відбути довічне позбавлення волі.

Журналіст, засновник інтернет-видання «Українська правда» Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року.

У листопаді того ж року в лісі в Київській області було виявлено обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналістові.

У 2009 році в Київській області було знайдено рештки черепа, які, за даними експертизи, належать журналістові.

За вбивство Георгія Гонгадзе засуджено до довічного ув’язнення колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, вирок якому набув чинності в січні 2016 року, та засуджено до різних строків позбавлення волі колишніх співробітників міліції Миколу Протасова (13 років позбавлення волі, помер у тюрмі), Валерія Костенка та Олександра Поповича (12 років позбавлення волі), чиї вироки набули чинності в березні 2008 року.

Замовників убивства Георгія Гонгадзе досі не знайдено та не притягнуто до відповідальності, хоча це обіцяли зробити всі президента та всі глави МВС і ГПУ.

22 березня у Києві на території церкви Миколи Чудотворця Набережного 22 березня 2016 року через понад 15 років після смерті поховали журналіста Георгія Гонгадзе.

У березні нині вже колишній заступник Генерального прокурора України Юрій Столярчук заявив, що активні слідчі дії у справі Георгія Гонгадзе розпочалися після 10-літньої перерви з призначенням очільником ГПУ Віктора Шокіна.

Як відомо, обидва прокурори зараз у відставці.

12 жовтня 2016 року у Вищому спеціалізованому суді екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексій Пукач, засуджений за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, попросив суд вирішити питання про його переведення до спеціалізованої виправної колонії для колишніх правоохоронців.

Також 12 жовтня 2016 року у Вищому спеціалізованому суді почався розгляд касаційної скарги екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача.

Адвокати Пукача просили суддів замінити його довічний термін на 15 років в'язниці.

6 січня 2017 року Апеляційний суд Києва визнав законним довічний вирок Пукачу за вбивство журналіста Гонгадзе, який виніс 9 січня 2013 року Печерський райсуд Києва.

Источник материала
Поделиться сюжетом