ОПЗЖ звернулася в ГБР з вимогою розслідувати проведення СБУ незаконних обшуків у приймальнях народних депутатів
ОПЗЖ звернулася в ГБР з вимогою розслідувати проведення СБУ незаконних обшуків у приймальнях народних депутатів

ОПЗЖ звернулася в ГБР з вимогою розслідувати проведення СБУ незаконних обшуків у приймальнях народних депутатів

Члени фракції "Опозиційної платформи – За життя" звернулися в Державне бюро розслідувань за фактом незаконних дій співробітників Служби безпеки України, які провели обшуки в будівлі, де знаходяться приймальні народних депутатів від партії: Медведчука Ст.

Ст., Козака Т.

Р., Загороднього Ю.

І, Чорного в.

Про це йдеться у депутатському зверненні, направленому представниками партії "Опозиційна платформа – За життя" директору ДБР Роману Трубі, повідомляє прес-служба політсили.

Парламентарії вказали на незаконність дій співробітників СБУ: "Згідно частини 3 статті 482 КПК України (у чинній на момент проведення обшуку редакції) обшук народного депутата України чи огляд його особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення, а також порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції та застосування інших заходів, в тому числі негласних слідчих дій, що відповідно до закону обмежують права і свободи народного депутата України, допускаються лише у разі, якщо Верховною Радою України надано згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, якщо іншими способами одержати інформацію неможливо".

Представники фракції також зазначили, що співробітники Служби безпеки України ввели в оману слідчого суддю, яка винесла неправосудне рішення.

"Для втручання у діяльність партії і народних депутатів прокурор, слідчий і співробітники Служби безпеки України, точно знаючи про особливий порядок обшуку службових приміщень народних депутатів України, у своєму клопотанні навмисно не повідомили слідчому судді, що в будівлі фактично знаходяться службові приміщення народних депутатів України Медведчука Ст.

Ст., Козака Т.

Р., Загороднього Ю.

І., Чорного в.

І., а також офіс політичної партії "Опозиційна платформа ‒ За життя"", ‒ підкреслили в ОПЗЖ.

"У результаті цього слідчий суддя Голосіївського районного суду р.

Києва Чередниченко Н.

у судовому засіданні, будучи введена в оману щодо предмета обшуку, за участю слідчого в ОВС Головного управління СБУ в р.

Києві та Київській області Кравченко С.

винесла зазначене неправосудне рішення, яким дозволила проведення обшуку…" ‒ зазначили народні депутати.

Представники опозиційної політсили наполягають, щоб відомості про вчинення співробітниками СБУ цих кримінальних злочинів, передбачених статтею 170, частиною 2 статті 344, частиною 1 статті 365 Кримінального кодексу України, були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і був виданий відповідний документ на підтвердження цього.

У депутатському зверненні йдеться про необхідність залучити "до кримінальної відповідальності прокурора міста Києва Говда Р.

М., заступника Голови СБУ Андрущенко С.

А., начальника Департаменту захисту національної державності Дублика А.

Я., начальника Управління внутрішньої безпеки СБУ Наумова А.

А., заступника начальника Головного слідчого управління СБУ Шевченка, начальника Управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Трипилка А.

В., слідчого в ОВС ГУ СБУ в р.

Києві та Київській області Кравченко С.

та інших осіб, причетних до вчинення зазначених злочинів".

Источник материала
Поделиться сюжетом