В Україні надають преференції у перевезенні російських вантажів — відкритий лист
В Україні надають преференції у перевезенні російських вантажів — відкритий лист

В Україні надають преференції у перевезенні російських вантажів — відкритий лист

Українські експортери при перевезенні вантажу залізничним транспортом стикаються з нечесною конкуренцією з росіянами.

Про це йдеться у листі Полтавського гірничо-збагачувального комбінату до керівництва Державної регуляторної служби України.

За останні місяці через збільшення навантаження на транспортну інфраструктуру у зв'язку з експортом врожаю зернових та імпортом вугілля до опалювального сезону, перевозити вантаж стало набагато складніше, йдеться у зверненні.Українські вантажі включають до планів перевезень за залишковим принципом.

Через це на складах збираються величезні об'єми невивезеної продукції.Проблема й у непрозорій тарифній політиці Укрзалізниці щодо транзитних перевезень: вона надає знижки до транзитних тарифів та не дозволяє зрозуміти реальну ціну, за якою російські компанії транспортують свої вантажі територією України.

Полтавський ГЗК закликає ДРС України дослідити обсяг наданих знижок при транспортуванні російських транзитних вантажів залізничним і морським транспортом та проаналізувати економічні наслідки для України - у тому числі, збитки українських виробників внаслідок обмежень обсягів українського експорту на користь транзитних вантажів.

Зробити висновки щодо доцільності надання преференцій при перевезенні транзитних вантажів.

Раніше гірничо-збагачувальні комбінати України просили чиновників розібратися із труднощами перевезень вантажу.

Проблему це не вирішило.

Источник материала
Поделиться сюжетом