Відомий італійський політик виступив на захист Марківа перед розглядом апеляції
Відомий італійський політик виступив на захист Марківа перед розглядом апеляції

Відомий італійський політик виступив на захист Марківа перед розглядом апеляції

Радио Свобода.

Відомий італійський політик, колишній заступник міністра закордонних справ Італії, а нині секретар партії "+Європа", Бенедтто Делла Ведова попросив президента фон дер Ляєн та комісара Рейндерса забезпечити присутність спостерігачів від Європейської комісії в апеляційному процесі у справі Віталія Марківа.

Про це він написав у своєму листі президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн та європейському комісару з питань юстиції Дідьє Рейндерсу про "справу Марківа".

Про це повідомляє прес-служба МВС.

У своєму листі Делла Ведова перераховує суперечності та позбавлені глузду епізоди рішення суду Павії, винесеного після судового розгляду, який нічого не довів ні щодо відповідальності Марківа, ні щодо відповідальності українських військових і був проголошений без жодного слідства на місці злочину.

За його словами, процес відбувався у глибоко антиукраїнській атмосфері, з логічними реконструкціями, що базувалися на чутках та упередженнях, при тому, що слідчі ніколи не вважали за потрібне виїхати на місце злочину.

Бенедтто Делла Ведова висловив побоювання, що судовий розгляд в апеляції повторить тотальний обман, який призвів до засудження Віталія Марківа на 24 роки, а не до визнання його невинуватості та його повної непричетності до фактів та встановлення справжніх відповідальних за смерть Андрія Миронова та Андреа Роккеллі.

Прокурора просив для Марківа 17 років ув'язнення.

Марківа заарештували в 2017 році в аеропорту Болоньї за підозрою в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі, який загинув унаслідок мінометного обстрілу поблизу Слов'янська в травні 2014 року.

Сторона звинувачення стверджує, що Марків був командиром підрозділу, знав, що йдеться про журналістів, і цілився саме в них.

Источник материала
Поделиться сюжетом