За зломом листування Макрона в 2017 році стоять хакери з Росії - ЗМІ
За зломом листування Макрона в 2017 році стоять хакери з Росії - ЗМІ

За зломом листування Макрона в 2017 році стоять хакери з Росії - ЗМІ

03:09, 07 грудня 2019.

Світ.

Eye, газета Le Monde знайшла підтвердження причетності хакерів з РФ до злому листування Макрона.

За публікацією в інтернеті у 2017 році листування тодішнього кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона стоять хакери, близькі до російських державних структур.

Про це повідомляє французька газета Le Monde, передає dw.

Витік близько 9 гігабайтів даних із листування чинного глави французької держави перед другим туром президентських виборів у Франції в 2017 році отримала назву Macron.

Як пише Le Monde, припущення журналістів-розслідувачів про те, що за цим витоком стоять дві групи хакерів, пов'язані з російськими спецслужбами, "вперше підтверджується технічними доказами".

Невдовзі після публікації в інтернеті даних листування Макрона, в травні 2017 року, німецька газета Süddeutsche Zeitung повідомила, що, за даними фірми Trend Micro, що займається інформаційною безпекою, організатори передвиборної кампанії Макрона стали жертвами хакерського угруповання Pawn Storm, яке пов'язане з російськими спецслужбами.

Це ж угрупування хакерів, за інформацією видання, було причетне до зломів баз даних Демократичної партії США, а також даних партії християнських демократів (ХДС) Німеччини, головою якої тоді була канцлер ФРН Ангела Меркель.

У свою чергу, газета Le Monde стверджує, що до злому листування Еммануеля Макрона в 2017 році були причетні російські хакерські угруповання Sandworm та "26 165".

Eye, що "в останні роки аналізувала дії російської влади в кіберпросторі" і спеціалізувалася на полюванні за просунутими хакерами.

#російські хакери#Еммануель Макрон.

Источник материала
Поделиться сюжетом