ЄС планує вдвічі зменшити використання пестицидів у сільському господарстві – ЗМІ
ЄС планує вдвічі зменшити використання пестицидів у сільському господарстві – ЗМІ

ЄС планує вдвічі зменшити використання пестицидів у сільському господарстві – ЗМІ

01:29, 09 грудня 2019.

Екологія.

Як повідомляють ЗМІ, Брюссель також планує сприяти застосування генної інженерії при вирощуванні рослин, щоб підлаштуватися під кліматичні зміни.

В Європейському Союзі планують різко обмежити використання хімічних засобів захисту рослин та боротьби зі шкідниками.

Згідно з новими планами Єврокомісії, застосування таких засобів має скоротитися на 50 відсотків до 2030 року, повідомляють видання медіагрупи Funke, передає DW.

Очікується також запровадження подібних обмежень на використання хімічних добрив.

Крім того, Брюссель планує сприяти застосуванню генної інженерії при вирощуванні рослин, щоб підлаштуватися під кліматичні зміни, йдеться далі в повідомленні медіагрупи.

Представник Єврокомісії відмовилася коментувати цю інформацію, пославшись на те, що глава відомства Урсула фон дер Ляйєн (Ursula von der Leyen) і віце-голова Франс Тіммерманс, відповідальний за захист навколишнього середовища, мають намір 11 грудня представити нову стратегію щодо поліпшення екології в Європі "Green Deal".

За інформацією ЗМІ, в рамках стратегії навесні 2020 року планується презентація пропозицій для сільськогосподарської галузі під заголовком "Від виробника до споживача", а реалізація конкретних ініціатив почнеться не раніше кінця року.

Для цього знадобиться згода більшості країн ЄС.

#екологія#сільське господарство#пестициди.

Источник материала
Поделиться сюжетом