Комітет Конгресу оприлюднив конституційне підґрунтя для імпічменту Трампа
Комітет Конгресу оприлюднив конституційне підґрунтя для імпічменту Трампа

Комітет Конгресу оприлюднив конституційне підґрунтя для імпічменту Трампа

8 грудня.

Представники Демократичної партії в комітеті з питань юстиції Палати представників Конгресу США оприлюднили в суботу, 7 грудня, доповідь про конституційні та історичні підстави для імпічменту президента США Дональда Трампа.

Останнього звинувачують у тому, що він намагався чинити тиск на керівництво України з метою змусити розпочати розслідування проти Хантера Байдена, сина Джо Байдена — потенційного суперника Трампа на виборах наступного року.

Про це пише УНН із посиланням на DW.

В оприлюдненому документі на 55-ти сторінках члени Демпартії перелічили ті конституційні підстави, до яких вони можуть прив’язати пункти імпічменту Трампа.

У доповіді зокрема зазначається: “Імпічмент — остання конституційна відповідь президенту, котрий хибно уявляє себе монархом”.

Голова комітету з питань юстиції, демократ Джеррольд Надлер наголосив, що імпічмент — єдиний шлях, аби притягнути Трампа до відповідальності за його поведінку.

“Конституція містить лише один правовий засіб у відповідь на його протиправну поведінку — імпічмент”, — додав конгресмен-демократ.

Доповідь укладено за зразком аналогічних документів, представлених 1974 та 1988 року під час розслідувань щодо імпічменту президентів Річарда Ніксона та Білла Клінтона, зазначає агенція новин dpa.

Источник материала
Поделиться сюжетом