Трамп заохочував іноземне втручання: У Конгресі США готове юридичне обгрунтування для імпічменту президента
Трамп заохочував іноземне втручання: У Конгресі США готове юридичне обгрунтування для імпічменту президента

Трамп заохочував іноземне втручання: У Конгресі США готове юридичне обгрунтування для імпічменту президента

Судовий комітет Палати представників Конгресу США представив юридичне обгрунтування для імпічменту американського президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє The New York Times.

“Президент, який спотворює свою роль головного дипломата заради служіння приватним, а не державним цілям, безсумнівно, залучений в серйозні злочини і правопорушення, особливо якщо він заохочував, а не виступав проти іноземного втручання у нашу політику", - йдеться у доповіді під назвою "Конституційні засади президентського імпічменту".

В документі на 52 сторінки викладено правові та історичні підстави справи про імпічмент президента Трампа.

Документ повторює доповідь, опублікована в 1974 році, коли Палата представників обговорювала питання про імпічмент президента Річарда Ніксона.

Демократи звинуватили Трампа у зловживанні владою з метою змусити український уряд оголосити про розслідування проти його політичних конкурентів.

Вони також стверджують, що Трамп перешкоджав розслідуванню з боку Конгресу.

Зокрема, парламентарі стверджують, що він блокував покази свідків і відмовлявся надати необхідні для справи документи.

У понеділок комітет офіційно отримає докази проти Трампа на відкритому слуханні.

Юристи-демократи і республіканці в Комітеті з розвідки Палати представників даватимуть свідчення і відповідатимуть на запитання.

Юристи Судового комітету також виступатимуть на слуханнях.

41 член колегії комітету починає тижневі дебати про те, чи слід затверджувати статті про імпічмент.

3 грудня повідомлялося, що Палата представників Конгресу опублікувала підсумкову доповідь про розслідування в рамках імпічменту президента США Дональда Трампа, в якій містяться звинувачення президента у створенні загрози національній безпеці країни його поведінкою щодо іноземної держави – України.

Документ не містив прямої рекомендації про імпічмент, оскільки голова Палати розвідки Адам Шифф, і інші голови комітетів, які керували розслідуванням, заявили, що це рішення, в кінцевому рахунку, повинно бути ухвалене Конгресом.

Під час розмови Трамп кілька разів згадав про необхідність продовжити розслідування щодо української газодобувної компанії Bursima, де працював син Джо Байдена, суперника Трампа на майбутніх президентських виборах у США.

Це стало приводом для початку процедури імпічменту американського президента.

В ході розслідування конгресмени побажали встановити, чи не затримував Трамп військову допомогу Україні, щоб підштовхнути Київ до розслідування справи Джо і Хантера Байденів.

Источник материала
Поделиться сюжетом