Від сьогодні починає роботу нова митна служба
Від сьогодні починає роботу нова митна служба

Від сьогодні починає роботу нова митна служба

8 грудня.

Від сьогодні, з 8 грудня, Державній митній службі передаються повноваження Державної фіскальної служби з реалізації державної митної політики, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування законодавства з питань державної митної справи.

Про це пише УНН спираючись на рішення Кабміну та допис Офіційної сторінки Державної митної служби (ДМС) України у Facebook.

“Нова митниця розпочала свою роботу!”, — написали на сторінці митниці, та зазначили, що позаду “декілька місяців важкої, але плідної роботи”.

На сторінці зазначили, що за цей чаc: “скоротилась кількість регіональних митниць з 26 до 16; у першому читанні Верховна Рада підтримала перехід до однієї юридичної особи; прийнято закон щодо створення інституту авторизованих економічних операторів; прийнято закон про режим спільного транзиту; запущено тестовий портал та кол-центр для скарг громадян; створено калькулятор розрахунку платежів при митному оформленні автомобілів”.

“І це все було зроблено до офіційного початку! Приготуйтесь! Тепер ми стартуємо на повну!”, — резюмували у повідомленні у Facebook.

У свою чергу, на сайті служби зазначили, що “у перші два дні можливі складнощі в роботі митниці, тому заздалегідь приносимо свої вибачення за можливі ускладнення”.

Раніше, у середу, Кабінет міністрів на засіданні ухвалив розпорядження про запуск нової митниці.

Источник материала
Поделиться сюжетом