Колумбійські вчені виявили, що споживання великої кількості калорій погіршує серцеве здоров’я жінок, повідомляє Study Finds.
Фахівці також зазначають, що це може призводити до розвитку захворювань серця і судин.
Суть дослідження.
Вчені провели дослідження за участі 112 жінок.
Середній вік жінок становив 33 роки і 44% з них були латиноамериканками.
Учасниць обстежили двічі — перед початком дослідження і після нього.
Серцеве здоров’я жінок оцінили відповідно до факторів ризику, на які можна вплинути, змінивши спосіб життя.
А саме: відмова від куріння, вживання здорової їжі та контроль артеріального тиску.
У ході дослідження жінки вели щоденники харчування.
Їжа ввечері не повинна бути калорійною.
Після закінчення експерименту виявилося, що у жінок, які споживали більшу частину калорій увечері, ризик розвитку серцево-судинних захворювань був вищим.
Зокрема, підвищення кількості калорій на 1% збільшувало шанси на підвищення тиску й індексу маси тіла, а також погіршувало контроль за рівнем цукру у крові.
Вчені зазначають, що планування харчування з урахуванням розподілу калорійності впродовж дня і зниження її до вечора — ефективний спосіб знизити ризик серцевих захворювань.