До 37 градусів морозу: синоптики налякали прогнозом погоди на грудень
До 37 градусів морозу: синоптики налякали прогнозом погоди на грудень

До 37 градусів морозу: синоптики налякали прогнозом погоди на грудень

Синоптики розповіли, що у грудні в Україні середня температура повітря очікується на рівні мінус 4 плюс 1, що наближено до багаторічних значень, однак теоретично температура може опуститися до неймовірних мінус 37 градусів.

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА, такий прогноз дали синоптики Українського гідрометцентру.

Loading...

“Місячна кількість опадів очікується 34-72 мм, на Закарпатті – 82-108° мм, що в межах середніх багаторічних значень”, – йдеться у прогнозі.

Разом із тим, фахівці дали кліматичну картину грудня, згідно з якою, абсолютний мінімум температури повітря становить мінус 21… мінус 37 градусів, у південних областях – мінус 17… мінус 28 градусів ; абсолютний максимум – плюс 10…плюс 18 градусів, у південній частині країни та на Прикарпатті подекуди плюс 19…плюс 20 градусів, у Криму до плюс 25 градусів .

Середня місячна кількість опадів – 33-67 мм, у гірських районах і на Закарпатті – 68-174 мм.

“На більшій частині території країни утворюється стійкий сніговий покрив, лише на півдні він встановлюється не щороку.

У грудні ймовірні сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиг – тумани й ожеледиця”, – резюмували синоптики.

А тим часом Новий рік все ближче, питання, якою буде погода у святкові дні стає все актуальнішим, народний синоптик Леонід Горбань поділився своїм прогнозом.

На його думку, білосніжної казки у новорічну ніч не буде.

Источник материала
Поделиться сюжетом