ЄС виділить мільярдні субсидії на виробництво батарей для електромобілів
ЄС виділить мільярдні субсидії на виробництво батарей для електромобілів

ЄС виділить мільярдні субсидії на виробництво батарей для електромобілів

19:25, 09 грудня 2019.

Транспорт.

10.

Загальна сума запланованих субсидій в семи країнах ЄС становить 3,2 млрд євро.

Європейська комісія схвалила плани Німеччини і шести інших держав Євросоюзу виділити загалом 3,2 млрд євро на субсидії для створення європейського центру з виробництва елементів акумуляторних батарей.

"Цей важливий план, що представляє інтерес для всієї Європи, може бути реалізований без надмірного підриву конкуренції", - заявила комісар ЄС з питань конкуренції Маргрете Вестагер у понеділок, 9 грудня, у Брюсселі, передає «Німецька хвиля».

Згідно з планами, Німеччина виділяє субсидії обсягом 1,25 млрд євро, Франція - 960 млн, Італія - 570, Польща - 240, Бельгія 80, Швеція - 50 і Фінляндія - 30 млн євро.

Брюссель розраховує і на залучення приватних інвестицій обсягом 5 млрд євро.

Єврокомісія схвалила створення так званого "батарейного альянсу" в кінці 2017 року, щоб дозволити європейським підприємствам надолужити згаяне у сфері виробництва літій-іонних батарей для електромобілів.

Виробництво батарей в Європі буде здійснюватися спільними силами по моделі європейського авіабудівного концерну Airbus.

Акумулятори - найдорожчий компонент електромобіля, який одночасно має вирішальне значення для привабливості цього виду транспортного засобу.

Міністр економіки ФРН Петер Альтмайер назвав рішення Єврокомісії великим успіхом для автовиробників у Німеччині та у всій Європі.

#Єврокомісія#електромобіль.

Источник материала
Поделиться сюжетом