Кому і чому не можна їсти хурму: медики пояснили
Кому і чому не можна їсти хурму: медики пояснили

Кому і чому не можна їсти хурму: медики пояснили

Лікар-терапевт Григорій Конєв попередив, що при захворюваннях шлунково-кишкового тракту хурма може потрапити під заборону, а крім того, її не можна їсти в разі низького кров’яного тиску (гіпотонії).

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це пише журнал “Профіль”.

За словами Григорія Конєва, хоча хурма і є у багатьох відношеннях корисним фруктом, її потрібно дуже обережно вживати людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту.

Loading...

«При гастриті з підвищеною кислотністю хурма підходить, але при ерозивномугастриті і виразці шлунку в період загострення її вживання завдасть шкоди», – вважає лікар.

Не можна їсти хурму і в тому випадку, якщо у людини є діарея: дозрілі плоди хурми відомі здатністю посилювати послаблюючий ефект, пояснив фахівець.

«Тим, хто має низький кров’яний тиск, хурма протипоказана в будь-якому вигляді», – підкреслив Конєв.

Крім цього, лікар закликав не вживати нестиглу хурму, оскільки в її плодах міститься багато таніноподібних продуктів і пектину, здатних склеюватися в шлунку в грудки і формувати безоари – чужорідні тіла з частинок різних речовин.

Крім того, хурма має протизапальні і антибактеріальні властивості, тому вона здатна усувати будь-які хвороботворні мікроорганізми, що потрапили в травний тракт.

Також хурму корисно вживати тим, хто має проблеми із щитовидною залозою, адже вона містить багато йоду.

Источник материала
Поделиться сюжетом