Міністр економіки оцінив втрати України від російської агресії
Міністр економіки оцінив втрати України від російської агресії

Міністр економіки оцінив втрати України від російської агресії

12:35, 09 грудня 2019.

Фінанси.

11.

За словами Милованова, на окупованих територіях залишкова вартість державного майна становить близько 85 мільярдів гривень.

Через російську агресію економічні втрати України становили від 50 до 150 мільярдів доларів.

Про це в Facebook написав міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.

"Прямі втрати у 2014-2015 роках становили 15-20% ВВП.

За оцінками, загальні втрати становлять від 50 до 150 мільярдів доларів", - написав Милованов, додавши, що оцінка залишкової вартості об'єктів нерухомого державного майна на підконтрольних територіях (Крим і Донбас) становить близько 85 мільярдів гривень.

Він повідомив, що на території Криму і Севастополя зареєстровано 57,7 тисячі об'єктів нерухомого державного майна залишковою вартістю 46 мільярдів гривень.

На території Донецької області - майже 120 тисяч об'єктів нерухомого державного майна залишковою вартістю 33 мільярди гривень, а на території Луганської області - майже 70 тисяч об'єктів нерухомого державного майна залишковою вартістю 23 мільярди гривень.

За його словами, згідно з оцінками Фонду державного майна, близько 70% державних активів на території Донецької та Луганської областей розташовані на підконтрольних територіях.

Як повідомляв УНІАН, у березні 2019 року Україна ініціювала створення спеціальної групи з оцінки збитків від російської агресії в Криму і на Донбасі й визначення належної компенсації у рамках діяльності Міжнародної організації вищих органів аудиту (INTOSAI).

За словами голови Рахункової палати Валерія Пацкана, військовий конфлікт на сході України та анексія Росією Криму є найбільшими викликами для українських громадян.

У 2014 році паралельно з військовою агресією щодо України Російська Федерація початку і торгово-економічну війну, ввівши ембарго на низку чутливих товарів українського експорту.

Україна застосувала відповідні заходи.

З 2014 року частка Росії в українському експорті знизилася до 9% з майже 30%.

#російська агресія#російська агресія в Україні#російська агресія на Донбасі.

Источник материала
Поделиться сюжетом