Названо серйозну небезпеку алкоголю
Названо серйозну небезпеку алкоголю

Названо серйозну небезпеку алкоголю

12:38, 09 грудня 2019.

Зарубіжні новини.

48.

Найбільш міцним є зв'язок між алкоголем і пухлинами порожнини рота, горла, шлунка і кишечника.

Дослідження вчених з Японії показало, що алкоголь навіть у невеликих дозах все одно збільшує ризик раку.

Автори цього дослідження порівняли алкогольні уподобання понад 63 тис.

ракових пацієнтів і також точно такої ж кількості людей з контрольної групи, які не мали пухлин.

Всі повідомляли про те, скільки алкоголю вони вживають щодня, а також приблизно підрахували кількість років, витрачених на спиртні напої, повідомляє Medik.

Після виключення впливу таких факторів, як куріння, гіпертонія, діабет, ожиріння та деяких інших, було встановлено, що вживання близько 180 мл вина, 300 мл пива або 60 г міцного алкоголю на день протягом 10 років підвищувало відносний ризик розвитку раку на 5%.

Після двох спиртних напоїв на день протягом 40 років відносний ризик пухлин зростав на 54%, якщо порівнювати з тими людьми, які взагалі не вживали спиртні напої.

Зв'язок був особливо сильним між алкоголем і пухлинами порожнини рота, горла, шлунка і кишечника.

Втім, опубліковане дослідження мало певні обмеження.

Так, кількість спиртних напоїв оцінювалася тільки за рахунок спогадів і повідомлень самих учасників, а це не найнадійніше джерело інформації.

Також автори дослідження не проконтролювали сімейну історію пухлин, харчування і рівень фізичної активності.

Нарешті, у японців взагалі зустрічається значна кількість генетичних варіантів, через які їхній організм повільніше метаболізується алкоголь, тож результати цього дослідження можуть і не поширюватися на інші етнічні групи.

Раніше вчені з Іспанії знайшли докази того, що вживання червоного вина в помірних кількостях може допомогти зменшити запалення й підвищити рівень «хорошого» холестерину в організмі, що корисно для серця.

#алкоголь.

Источник материала
Поделиться сюжетом