Морепродукти і риба вважаються незамінним джерелом жирних кислот omega-3, життєво важливих мікроелементів і вітамінів.
Незважаючи на це, ці продукти можуть завдати серйозної шкоди організму.
Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це ГолосUA розповіла дієтолог Людмила Бабич.
Loading...
Морепродукти і риба – користь.
Риба менш калорійна, ніж м’ясо і швидше засвоюється, а йод, який у ній міститься, захищає від негативних наслідків радіації і забруднення атмосфери, знижує рівень шкідливого холестерину.
Морепродукти і риба – шкода.
В рибі, яку ми купуємо в супермаркеті часто зашкалює рівень вмісту ртуті.
Кількість ртуті зростає разом з забрудненням океану.
Найбільше ртуті накопичують у собі риби-довгожителі, які знаходяться на вершині харчового ланцюжка, тобто хижаки: акула, марлін, тунець, риба-меч, королівська макрель і т.
Дієтолог також додала, що морепродукти, молюски та риба накопичують у собі, крім іншого, жиророзчинні забруднюючі речовини з води, які в ній містяться.
Ці речовини уражають внутрішні органи, особливо небезпечні вони для дітей.
Захоплюватися рибними делікатесами не варто людям, які страждають від проблем з підшлунковою залозою.
Як повідомлялося раніше, м’ясо риби може бути забруднено металами, хімікатами, пестицидами і різними паразитами.
Які види риб краще не вживати в їжу.