Співпраця з МВФ підвищує довіру до економіки України – Милованов
Співпраця з МВФ підвищує довіру до економіки України – Милованов

Співпраця з МВФ підвищує довіру до економіки України – Милованов

11:19, 09 грудня 2019.

Фінанси.

Відсутність програми призведе до економічної кризи, зазначив міністр.

Співпраця України з Міжнародним валютним фондом підвищує довіру до економіки країни серед кредиторів і інвесторів, тоді як відсутність програми з МВФ призведе до економічної кризи.

Про це написав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Насправді, питання з МВФ не про гроші.

А про довіру до економіки України.

МВФ - певний маркер довіри.

Є підтримка МВФ - є довіра внутрішніх і міжнародних інвесторів до стану української економіки та програмі розвитку економіки, а також до дій керівництва держави.

Вже, як наслідок - є інвестиції та міжнародна торгівля", - написав міністр.

За його словами, великі інвестори, власники великих українських і міжнародних компаній, а також внутрішні експерти орієнтуються на позицію МВФ, коли оцінюють стан економіки.

Милованов підкреслив, що МВФ надає позику тільки при впевненості, що економічна політика держави відповідальна, а відсотки по кредитах Фонду досить низькі - лише 2-3% річних.

"Тому для України зараз - після підтвердження програми МВФ на робочому рівні - важливо залучати нових інвесторів, щоб зростала економіка, збільшилася кількість робочих місць для наших людей, показник рівня заробітної плати досяг європейського рівня", - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, Україна і Міжнародний валютний фонд досягли домовленості щодо нової трирічної програми розширеного фінансування обсягом 5,5 мільярда доларів.

Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів Фонду.

Міністр фінансів України Оксана Маркарова раніше заявила, що угода з МВФ дозволить нашій країні отримати 500 мільйонів євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу на вигідних умовах в найближчі місяці.

#співробітництво з МВФ#кредит МВФ#співпраця з МВФ.

Источник материала
Поделиться сюжетом