WADA відсторонило Росію від світового спорту на 4 роки
WADA відсторонило Росію від світового спорту на 4 роки

WADA відсторонило Росію від світового спорту на 4 роки

Сьогодні відбулося засідання виконавчого комітету Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), на якому було прийнято рішення відсторонити Росію від участі в Олімпіадах і світових першостях на найближчі 4 роки.

Про це повідомляє АР.

Рік тому WADA зажадала від російської лабораторії РУСАДА базу даних допінг-проб російських спортсменів.

РУСАДА відправила в WADA документ, у якому знайшли видалені дані.

Ще раніше один з комітетів організації розглянув всю документацію і рекомендував виконкому дискваліфікувати Росію на 4 роки.

"Наша комісія надала переконливі докази, що з базою даних Московської лабораторії проводилися маніпуляції, а інформація була видалена.

До того ж комісія зазначила, що деякі зміни вносилися як раз в той час, коли наші експерти були в лабораторії в кінці 2018 року.

Якщо все це буде доведено, то я глибоко розчарований.

Тому що сенсом відновлення РУСАДА було отримання тієї самої бази даних.

І після того, як дані були витягнуті і проаналізовані, дуже сумно виявити, що ними маніпулювали", - заявив перед початком засідання голова WADA Крейг Риді.

У підсумку, одноголосним рішенням усіх членів виконкому Російська Федерація буде покараний чотирирічної дискваліфікацією від світового спорту.

Це означає, що російські спортсмени не зможуть брати участь в Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та інших великих заходів.

Ті спортсмени, які не були викриті у вживанні допінгу, зможуть взяти участі в Іграх, але під нейтральним прапором.

Також їм доведеться пройти додаткову перевірку на допінг.

Зазначимо, що на Євро-2020 збірна Росії зможе зіграти.

УЄФА не підписував антидопінговий кодекс WADA, тому участі та проведення матчів Євро-2020 в Санкт-Петербурзі нічого не загрожує.

"На даний момент стандарти щодо відповідності не відносяться до УЄФА.

Але я не здивуюся, якщо в майбутньому, коли вся ця ситуація вляжеться, WADA разом з новим президентом перегляне це питання і переконається, що всі стандарти щодо відповідності працюють так, як треба", - прокоментував ситуацію Крейг Риді.

Источник материала
Поделиться сюжетом