Завдяки генетичній адаптації, що дозволила нашим предкам засвоювати алкоголь, вони змогли їсти перезрілі фрукти і в результаті виграти в боротьбі з іншими приматами, йдеться в новій книзі Humans and alcohol: a long and social affair.
Навіть зараз великі мавпи можуть вживати в їжу забродівші фрукти і пальмове вино, виготовлене людиною.
Середня частка алкоголю в опалих плодах зазвичай коливається в межах від 1 до 4 відсотків, як в легкому пиві.
Дослідники вважають, що проблема сучасних відносин з алкоголем не в самому продукті, а в концентраціях, які нам тепер доступні.
Здатність вживати алкоголь допомогла людству \ phys.
Книга розглядає історію відносин людини з алкоголем від далекого минулого до наших днів.
Про алкоголь часто говориться тільки як про медичну проблему в контексті залежності, при цьому не береться соціальний аспект.
Автори вирішили звернути увагу на його соціальну функцію: бенкети і застілля завжди були важливим елементом для створення і підтримки відносин між людьми.