11 колишніх в’язнів Кремля поїхали на реабілітацію до Латвії
11 колишніх в’язнів Кремля поїхали на реабілітацію до Латвії

11 колишніх в’язнів Кремля поїхали на реабілітацію до Латвії

17:49, 10 грудня 2019.

Група колишніх бранців проведе в Латвії 12 днів.

11 колишніх в’язнів Кремля поїхали на реабілітацію та відпочинок до Латвії.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, перед поїздкою група колишніх бранців, серед яких ті, які були звільнені та повернулись до дому 7 вересня цього року, зібралась в латвійському посольстві на зустріч із послом Латвійської Республіки Юрісом Пойкансом та міністром у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксаною Колядою.

«Ми дуже добре розуміємо вас та вашу боротьбу, тому ми так охоче підтримуємо вас.

В програмі вашого перебування в Латвії - не лише реабілітації, а й зустрічі та спілкування із нашими високопосадовцями та школярами.

Своєю чергою Коляда наголосила, що Мінветеранів внесло зміни до відповідної постанови і зможе надавати грошову допомогу на правову підтримку родинам незаконно позбавлених свободи щорічно, доки їхні близькі перебувають в ув’язнені.

Також підготовлений законопроект щодо соціального захисту осіб, позбавлених свободи, який незабаром буде зареєстрований у Верховній Раді.

Едем Бекіров та Павло Гриб на знак вдячності за увагу та допомогу політв’язням з боку Латвії подарували послу сувеніри: книгу та власний малюнок.

Група колишніх бранців Кремля проведе в Латвії 12 днів.

Поїздка та реабілітація українців відбуватиметься в рамках розробленої урядом Латвійської Республіки програми реабілітації.

Як повідомляв УНІАН, 4 грудня посольство України в Латвії поінформувало, що 10 колишніх українських політв’язнів пройдуть курс медичної реабілітації у Латвії.

За даними посольства, на запрошення уряду Латвійської Республіки у період з 10 по 22 грудня у Латвії з оздоровчою метою перебуватимуть: Володимир Балух, Бекіров, Гриб, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Олександр Кольченко, Артур Панов, Олег Сенцов, Олексій Сизонович та Роман Сущенко.

Курс реабілітації вони проходитимуть у центрі «Вайварі» у Юрмалі.

Крім того, у посольстві на 19 грудня запланували зустріч української громади Латвії з групою звільнених політв'язнів.

#новини України#Латвія#звільнення українських політв’язнів.

Источник материала
Поделиться сюжетом