Обшук в офісі Медведчука був потрібен, щоб СБУ прибрала незаконно встановлені там раніше "жучки", – ЗМІ
Обшук в офісі Медведчука був потрібен, щоб СБУ прибрала незаконно встановлені там раніше "жучки", – ЗМІ

Обшук в офісі Медведчука був потрібен, щоб СБУ прибрала незаконно встановлені там раніше "жучки", – ЗМІ

будівля СБУ.

Обшук в офісі голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" народного депутата Віктора Медведчука був потрібен, щоб Служба безпеки України прибрала незаконно встановлені там раніше "жучки".

Про це написав політтехнолог Володимир Шамін у своєму блозі на сайті "Корреспондент".

Як повідомляє Шамін, за інформацією, отриманою від джерела, близького до СБУ, основним завданням проведення обшуку в приміщенні, у якому знаходяться шість громадських приймалень народних депутатів України фракції "Опозиційна платформа - За життя", був демонтаж спецтехніки СБУ, яка використовувалася для прослуховування робочих кабінетів Віктора Медведчука та інших депутатів.

Шамін пише, що обшук проводився СБУ 4 грудня 2019 року і був викликаний необхідністю "зачистити сліди протиправної діяльності, оскільки рішенням ДБР були порушені кримінальні справи щодо незаконного прослуховування народних депутатів від "Опозиційної платформи - За життя" з боку СБУ.

Джерело стверджує, що у слідчих діях брали участь понад 30 осіб, які прибули на 3-х автобусах і 2-х авто, хоча офіційно в постанові суду була визначена група слідчих з 3-х чоловік.

Таким чином, всі інші співробітники СБУ в будівлі перебували незаконно і діяли непідконтрольне.

Джерело заявив, що постанова про проведення обшуку було винесено на підставі абсолютно надуманого кримінальної справи, порушеної проти одного з співробітників охоронної фірми "Шторм" в травні 2017 року.

Раніше журналіст Андрій Павловський опублікував службову записку СБУ про те, що Службі безпеки України з Офісу президента дали доручення встановити стеження за головою політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктором Медведчуком, Нестором Шуфричем, Василем Німченком, Тарасом Козаком, Олегом Волошиним і низкою інших нардепів від цієї політсили.

У записці йдеться про те, що департамент "К" СБУ має перевірити всі фінансові операції нардепів від цієї політсили, депозити, банківські рахунки та іншу фінансову інформацію.

Окрім того, силовики повинні встановити стеження за Медведчуком, його дружиною Оксаною Марченко, а також низкою інших нардепів від "Опозиційної платформи – За життя" на предмет виявлення "зв'язків, способу життя, місця проживання, офіційних і неофіційних контактів".

Однак, згідно із законодавством, негласні слідчі дії щодо нардепів законні тільки після позбавлення їх недоторканності за результатами голосування у Верховній Раді.

Тому у записці йдеться про незаконні слідчі дії щодо опозиційних народних депутатів.

Також народні депутати "Опозиційної платформи – За життя" звернулися до ДБР і ГПУ з вимогою розслідувати незаконні дії спецслужб.

Источник материала
Поделиться сюжетом