Суд у Херсоні помістив під домашній арешт члена партії "Єдина Росія" Кучерявого
Суд у Херсоні помістив під домашній арешт члена партії "Єдина Росія" Кучерявого

Суд у Херсоні помістив під домашній арешт члена партії "Єдина Росія" Кучерявого

14:30, 10 грудня 2019.

Перебувати під арештом Кучерявий буде в орендованій квартирі.

Запобіжний захід затриманому суд обирав у закритому режимі / sevastopol.

Херсонський міський суд помістив під домашній арешт строком на 60 діб активного прихильника анексії Криму, члена російської правлячої партії «Єдина Росія» Ігоря Кучерявого, якого підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України.

Як повідомляється на сайті ініціативи «Кримський процес», клопотання слідчого Кримського управління СБУ розглядалося в закритому режимі.

На початку судового засідання адвокат Кучерявого Ігор Мокін подав клопотання про закриття судового засідання, тому що йому і його підзахисному надходили погрози від невідомих осіб, і він побоюється, що озвучена на суді інформація може нести загрозу Кучерявому.

Слідчий і прокурор не заперечували проти проведення засідання в закритому режимі, а суддя Галина Радченко задовольнила клопотання адвоката і закрила повністю судове засідання, включаючи оголошення резолютивної частини.

Після закінчення судового засідання слідчий СБУ повідомив, що суддя повністю задовольнила клопотання слідчого та обрала для Кучерявого запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб.

Перебувати під домашнім арештом Кучерявий буде в орендованій квартирі в Херсоні.

За словами слідчого, підстав просити суд обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою не було, оскільки обвинувачуваний співпрацює зі слідством і не ховається від нього, і злочин, в якому він підозрюється, належить до середнього ступеня тяжкості.

Адвокат Мокін і його підзахисний відмовилися коментувати рішення суду.

Як повідомляв УНІАН, 4 грудня на адмінмежі з тимчасово окупованою територією АР Крим контррозвідники СБУ затримали Кучерявого, відомого своєю антиукраїнською позицією.

За свої «заслуги» перед країною-агресором зрадника нагороджено медаллю Міноборони РФ «За повернення Криму» і ювілейним знаком ФСБ РФ «Ветерани спецслужб Росії Захисникам Криму і Севастополя».

6 грудня СБУ оголосила Кучерявому підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (частина 2 стаття 110 Кримінального кодексу України).

#новини України#суд#арешт#домашній арештпогода у Херсоні.

Источник материала
Поделиться сюжетом