У будівлі Кабміну архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент оголосив безстрокове голодування
У будівлі Кабміну архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент оголосив безстрокове голодування

У будівлі Кабміну архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент оголосив безстрокове голодування

У Києві біля будівлі Кабінету міністрів Кримської єпархії архієпископ ПЦУ Климент оголосив безстрокове голодування.

Про це повідомляє кореспондент "Крим.

Наголошується, що архієпископ вийшов з плакатом – "Забезпечте права релігійної свободи українців в Криму" і заявив, що починає голодування.

"Я приїхав до Києва, мені вже нічого втрачати.

Я офіційно заявляю: з цього дня я починаю безстрокове голодування.

До тих пір, поки Кабінет міністрів України не вирішить питання захисту релігійних свобод на території Криму, забезпечення безпеки духовенству кримської єпархії ПЦУ", – сказав архієпископ Климент.

За словами архієпископа, він припинить голодування після виконання ряду конкретних вимог: зустріч з прем'єр-міністром України, визначення терміну, коли питання, які протягом п'яти років ставилися перед Кабінетом міністрів, будуть вирішені.

Також він додав, що до цього часу голодування він не припинить.

"Якщо вони зроблять це протягом тижня – добре.

Якщо ні, то з Києва мене вивезуть або в труні, або з постановою я поїду в Крим", – сказав він.

Поки що коментарів від Кабміну немає.

Видання нагадує, що минулого тижня Климент повідомив, що написав заяву в російську поліцію про крадіжку церковного майна з Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі.

Глава Православної церкви, митрополит Київський і всієї України Епіфаній просив президента Володимира Зеленського, Кабінет міністрів та правоохоронні органи вжити заходів для припинення тиску на ПЦУ в Криму.

24 вересня 2019 року в управлінні російського Міністерства юстиції Криму третій раз відмовили в реєстрації українського православного приходу на півострові.

Арбітражний суд Центрального округу Калуги 14 листопада відхилив касаційну скаргу представників Кримської єпархії Православної церкви України.

Представники ПЦУ намагалися оскаржити рішення російського Міністерства майнових і земельних відносин Криму про розірвання договору оренди собору в центрі Сімферополя.

В російському Мінмайна Криму повідомили вимога до Кримської єпархії УПЦ КП покинути будівлю Кафедрального собору в Сімферополі закінченням терміну дії договору з єпархією УПЦ КП, яка перейшла в створену Православну церкву України.

Комітет ООН з прав людини в якості тимчасової міри двічі просив Росію не виселяти Кримську єпархію Православної церкви України з кафедрального собору Володимира і Ольги в Сімферополі.

Влада Криму стверджують, що не отримували рекомендацій ООН по храму ПЦУ в Сімферополі.

Источник материала
Поделиться сюжетом