У Станиці Луганській помітили бойовиків у російській формі з невідомою символікою
У Станиці Луганській помітили бойовиків у російській формі з невідомою символікою

У Станиці Луганській помітили бойовиків у російській формі з невідомою символікою

Спільний центр з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін виявив на ділянці розведення у Станиці Луганській бойовиків у російському камуфляжі з невідомою символікою.

Про це з посиланням на штаб української сторони СЦКК повідомляє пресслужба Операції об'єднаних сил.

"На ділянці розведення сил і засобів №1 (Станиця Луганська) фіксується перебування представників збройних формувань у камуфляжі російського зразка у нарукавних пов'язках з написом "СЦКК-JCCC", - йдеться у повідомленні.

Як наголосили спостерігачі, зазначена символіка у складі СЦКК не використовується.

"Відповідно до пункту 8 Рамкового рішення щодо завершення розведення сил військовослужбовці Збройних Сил України, а також представники збройних формувань окремих районів Донецької та Луганської областей України за жодних обставин не можуть перебувати на ділянках розведення, перебування на яких дозволено тільки офіцерам СЦКК", - додали в СЦКК.

Окремо у Спільному центрі з контролю та координації наголосили, що перебування осіб, нібито представників СЦКК, на ділянці розведення порушує Мінські домовленості, що були імплементовані у Рамковому рішенні Трьохсторонньої контактної групи про розведення сил та засобів.

Про це розведення сторони домовились ще 2016 року.

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували, що обидві сторони конфлікту відвели свої передові позиції на певну відстань у бік свого тилу та розпочали демонтаж власних позицій.

За словами української влади, метою розведення сил стане ремонт мосту через річку Сіверський Донець для покращення умов проходження КПВВ.

20 листопада президент України Володимир Зеленський з міжнародною делегацією урочисто відкрив відбудований пішохідний міст у Станиці Луганській.

На офіційне відкриття прибули представники посольства Франції та Німеччини.

Тоді глава держави анонсував, що міст повністю запрацює за два дні.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны