Зеленський пропонує створити окрему підгрупу в ТКГ для переговорів щодо кордону
Зеленський пропонує створити окрему підгрупу в ТКГ для переговорів щодо кордону

Зеленський пропонує створити окрему підгрупу в ТКГ для переговорів щодо кордону

07:52, 10 грудня 2019.

Політика.

Президент під час зустрічі в «нормандському форматі» наголошував на тому, щоб етап з відновлення Україною контролю над кордоном на Донбасі закінчився до виборів у регіоні.

Президент України Володимир Зеленський запропонував створити в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську підгрупу щодо відновлення Україною контролю над кордоном на Донбасі.

Про це він повідомив під час прес-підходу журналістам у Парижі.

«Є пару ідей.

Я почав їх обговорювати – я запропонував сотворити підгрупу в Мінську, яка займатиметься виключно питанням поетапного (відновлення – УНІАН) контролю над українським кордоном», - заявив президент України.

Зеленський зазначив, що під час зустрічі в «нормандському форматі» запропонував, щоб етап з відновлення Україною контролю над кордоном на Донбасі закінчився до виборів на Донбасі.

«У президента РФ позиція з Мінськом узгоджена… на жаль, це найскладніша ситуація і найголовніший програш для України в Мінську – це кордон, те, що було підписано (за Мінськими угодами, відновлення повного контролю над державним кордоном з боку уряду України у всій зоні конфлікту, яке має розпочатися в перший день після місцевих виборів і завершитися після всеосяжного політичного врегулювання – УНІАН).

Але є різні аргументи, тобто я не бачу проблем в «формулі Штайнмаєра» і її не було в «Мінську».

Тобто компроміс за компроміс.

Мені здається, що так справедливо.

У нього інше бачення.

Ми його обговорили», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський вважає за доцільне, щоб внутрішні переселенці з Донбасу могли також приєднатися до переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську.

#нормандська четвірка#Володимир Зеленський.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны