Меркель і Макрон поінформують Європейську Раду про підсумки "нормандського саміту"
Меркель і Макрон поінформують Європейську Раду про підсумки "нормандського саміту"

Меркель і Макрон поінформують Європейську Раду про підсумки "нормандського саміту"

15:31, 11 грудня 2019.

Політика.

Очікується, що Європейська Рада розгляне питання продовження економічних санкцій проти Росії ще на півроку.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон на засіданні Європейської Ради поінформують лідерів країн Євросоюзу про підсумки саміту "нормандської четвірки", який відбувся 9 грудня у Парижі.

Про це йдеться в довідковій інформації щодо зустрічі лідерів країн ЄС 12-13 грудня у Брюсселі, розміщеній на сайті Європейської Ради.

На зустрічі однією із тем стане питання відносин з Росією.

"Канцлер Меркель і президент Макрон поінформують лідерів про виконання Мінських угод після зустрічі у "нормандському форматі" 9 грудня у Парижі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Європейська Рада 12 грудня заслухає доповідь про стан виконання Мінських угод.

Очікується, що ЄР має розглянути питання про можливість продовження чинності економічних санкцій проти РФ ще на півроку.

27 червня Рада ЄС до 31 січня 2020 року продовжила чинність економічних санкцій Європейського Союзу, які пов'язані з фінансовим, енергетичним та оборонним секторами Росії.

9 грудня віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що в Євросоюзі ніхто не думає про скасування санкцій проти Росії без одержання результату щодо питань, які викликали їх запровадження.

Сьогодні, 11 грудня, президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем висловив сподівання, що лідери країн Євросоюзу на зустрічі у Брюсселі 12-13 грудня збережуть єдність у продовженні санкційного тиску.

За результатами "нормандського саміту" 9 грудня в Парижі лідери України, ФРН, Франції та РФ узгодили комюніке, в якому заявили, що підтримують домовленість у рамках Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил на трьох додаткових ділянках на Донбасі до кінця березня 2020 року.

Також вони заохочують ТКГ сприяти звільненню та обміну утримуваними особами, пов’язаними з конфліктом, до кінця року на основі принципу «всіх на всіх», починаючи з «усіх встановлених на всіх встановлених».

Лідери країн "нормандської четвірки" підтримують досягнення протягом 30 днів домовленості в рамках ТКГ про нові пункти пропуску через лінію розмежування.

Крім того, сторони зацікавлені в досягненні домовленостей у рамках "нормандського формату" і ТКГ щодо всіх правових аспектів закону про особливий порядок місцевого самоврядування (про особливий статус) окремих районів Донецької та Луганської областей з метою забезпечення його функціонування на постійній основі.

Вони вважають за необхідне інкорпорувати "формулу Штайнмаєра" в українське законодавство за версією, узгодженою "нормандською четвіркою" і ТКГ.

#переговори нормандської четвірки.

Источник материала
Поделиться сюжетом