07:05, 11 грудня 2019.
Свята.
Підготовка до зустрічі нового року в розпалі, саме час подумати про святкове меню.
Меню на Новий рік 2020 / reseptdlyavseh.
УНІАН зібрав для вас добірку топ рецептів, серед яких вам обов'язково що-небудь сподобається, чим можна здивувати та потішити гостей.
Меню на Новий рік 2020: гарячі страви.
Фарширована курка.
Чудова прикраса святкового столу.
Вельми ефектне блюдо, як на смак, так і за зовнішнім виглядом.
Відмінний варіант ключового частування гостей, яке займе центральне місце на новорічному столі.
Звичайно ж, чим нафарширувати курку, варіантів існує безліч.
І у кожної господині, напевно, знайдеться в запасі кілька улюблених сімейних рецептів.
Ми обрали традиційні, бюджетні та дуже смачні в поєднанні інгредієнти.
Для приготування вам знадобиться:.
- 1 курка;.
- 4 яблука;.
- 1,5 кілограма картоплі;.
- 5-6 столових ложок оливкової олії;.
- сіль і спеції за смаком (каррі, паприка, чорний мелений перець, часник).
Святкове новорічне меню / orden-feniksa.
Очищені картоплю і яблука нарізаємо невеликими скибочками.
Змішуємо сіль зі спеціями та додаємо до них оливкову олію.
Тим часом ставимо духовку нагріватися до 180-200 градусів.
Підготовлену заздалегідь тушку курки натираємо сумішшю спецій з маслом зсередини й зовні.
Картоплю викладаємо на деко, трохи змазаний маслом.
На неї кладемо курку на спину, набиваємо тушку яблуками та заколюємо зубочисткою.
Ставимо в духовку.
Через півгодини дістаємо, щоб змастити курку олією.
А після – через кожні 15 хвилин до готовності.
Час приготування – близько 2 годин.
М'ясо по-французьки.
Досить популярне блюдо, яке стане доречним доповненням до інших страв на святковому новорічному столі.
Варіантів його приготування також є чимало.
Пропонуємо вам найпростіший і від цього не менш смачний варіант.
Для приготування вам знадобиться:.
- 500 г свинини;.
- 1 ріпчаста цибуля;.
- 100 г твердого сиру;.
- майонез, сіль і перець – за смаком.
Меню на Новий рік / samnadache.
М'ясо нарізаємо на стейки, солимо і перчимо з двох сторін, тим часом розігріваємо духовку.
Відрізаємо шматочки фольги достатнього розміру, щоб м'ясо можна було загорнути цілком.
Лук очищаємо і нарізаємо кружечками.
Викладаємо його на м'ясо.
Натираємо сир на тертці й також викладаємо на м'ясо.
Зверху поливаємо майонезом.
Потім обертаємо фольгою, так щоб при приготуванні в духовці не протікав сік.
І в розігрітій до 200 градусів духовці готуємо приблизно протягом однієї години.
Скумбрія з овочами.
Це вишукана за смаком страва обов'язково порадує гостей і буде чудово виглядати на святковому столі.
Для приготування вам знадобиться:.
- скумбрія;.
- 400 г картоплі:.
- 70 г моркви:.
- 100 г твердого сиру;.
- майонез, рослинна олія, спеції – за смаком.
Новорічний стіл 2020 / youtube.
Картоплю і моркву нарізаємо нетовстими шматочками.
Прогріваємо в сковороді рослинну олію і викладаємо туди овочі.
На сильному вогні злегка обсмажуємо їх до легкого рум'янцю.
Скумбрію очищаємо від нутрощів, промиваємо, обсушуємо.
Рівномірно викладаємо овочі на фольгу, а зверху скумбрію.
Її попередньо обмазуємо спеціями.
Сир натираємо на тертку.
Закладаємо частину в черевце риби.
Іншим присипаємо сиром овочі.
Рибу, так само як і овочеву подушку, поливаємо майонезом.
Загортаємо у фольгу і відправляємо в прогріту до 200 градусів духовку.
Запікаємо перші 25 хвилин в коконі, другі 25 хвилин у фользі з відкритим верхом.
Меню на Новий рік-2020: закуски.
Печінковий торт.
Це зручне і смачне блюдо, яке придумано для того, щоб пригощати гостей за святковим столом.
Для приготування вам знадобиться:.
- 600 г курячої печінки;.
- 1 варене і 2 свіжих яйця;.
- 200 мл молока;.
- 150 г борошна;.
- 300 г цибулі;.
- 250 г моркви;.
- майонез, сіль, чорний перець, часник, зелень, рослинна олія – за смаком.
Цікаве меню на Новий рік 2020 / vkussovet.
Вбиваємо в окрему чашу яйця, додаємо сіль і перець та вливаємо молоко.
Віночком все це ретельно перемішуємо і поступово додаємо борошно, постійно помішуючи.
У заздалегідь подрібнену печінку за допомогою м'ясорубки або блендера вливаємо тісто.
А після – рослинну олію, щоб млинці не приставали до сковорідки при смаженні.
Заздалегідь подрібнену цибулю і натерту моркву обсмажуємо на сковороді із рослинною олією.
Після цього викладаємо в окрему чашу і даємо охолонути.
Смажимо млинці на сковороді без олії.
Стежимо, щоб вони не підгоряли, перевертаємо.
В окремій чашці змішуємо майонез, часник і січену зелень.
Починаємо формувати печінковий торт.
Для цього на млинець наносимо часниковий майонез із зеленню, а на нього викладаємо начинку з овочів.
На овочі кладемо новий лист млинця, і знову майонез і начинку.
Таким чином, чергуємо шари, поки не закінчиться начинка.
В кінці приготування посипаємо все зеленню і верх торта прикрашаємо відвареним яйцем.
Сирні кульки.
Це чудова закуска на новорічному столі, в тому числі для тих, хто раптом не їсть м'ясо.
Для приготування вам знадобиться:.
- 200 г твердого сиру;.
- 3 шт яєць;.
- 4 ст.
пшеничного борошна;.
- 3 ст.
борошна для панірування;.
- олія для смаження, сіль – за смаком.
Меню на Новий рік рецепти / paulrise.
Відокремлюємо білки від жовтків, збиваємо білки в стійку піну, додавши дрібну сіль, борошно і добре перемішуємо.
Сир натираємо на дрібній тертці, додаємо його в миску і також перемішуємо до однорідності.
Вологими руками робимо невеликі кульки та викладаємо на тарілку присипану борошном, обволікаючи в ній кожну кульку.
Після цього обсмажуємо у фритюрі, не перевертаючи.
Олії повинно бути достатньо, щоб кульки плавали.
Готові золотисті кульки викладаємо на блюдо із серветками.
Рулетики з шинки з сиром.
Ця закуска – як кажуть, пальчики оближеш.
Прикрасить новорічний стіл, як ніщо інше.
Для приготування вам знадобиться:.
- 200 г шинки;.
- 100 г твердого сиру;.
- часник, майонез, зелень – за смаком.
Святкове новорічне меню / valerieohata.
Сир натираємо на крупній тертці, часник пропускаємо через прес.
Зелень дрібно рубаємо.
Змішуємо сир, часник і зелень, заправляємо майонезом і добре перемішуємо.
Шматочки шинки мажемо сирною сумішшю і звертаємо рулетами.
Закріплюємо їх різнокольоровими шпажками.
Готову закуску перекладаємо на блюдо і прикрашаємо гілочками петрушки.
Меню на Новий рік-2020: десерти.
Чізкейк з мандарином.
Якщо хочете по-справжньому здивувати гостей, то цей десерт – те, що вам потрібно.
Для приготування вам знадобиться:.
- 500 г мандарин;.
- 200 г галетного печива;.
- 75 г вершкового масла;.
- 1 шт апельсина;.
- 300 г вершків;.
- 400 г вершкового сиру;.
- 100 г цукрової пудри;.
- 1 ч.
ванільного цукру.
Десерти на Новий рік / yagnetinskaya.
Печиво дробимо за допомогою блендера і з'єднуємо з розтопленим маслом.
Утворену масу викладаємо у змащену форму і відправляємо в холодильник.
Для начинки сир перемішуємо з ванільним цукром і додаємо до них цедру апельсина.
Просіваємо цукрову пудру і пересипаємо до сиру.
Вершки збиваємо і додаємо до решти інгредієнтів начинки.
Їх потрібно перемішати, але обережно, щоб не осіли.
На застиглий корж з печива укладаємо начинку рівним шаром.
Мандарини очищуємо від шкірки та з кожної часточки знімаємо шкірку, залишаючи тільки м'якоть.
Цей інгредієнт викладаємо поверх вершково-сирної маси.
Медовик зі сметанним кремом.
Хто ж відмовиться від тортика на Новий рік? Цей десерт вже точно припаде до смаку вашим гостям.
Для приготування вам знадобиться:.
- 200 г цукру для коржа і склянку цукру для крему;.
- 2 ложки меду;.
- близько 400 г борошна;.
- 100 г масла;.
- 2 яйця;.
- 500 г сметани;.
- 1 ч.
Рецепти на Новий рік / supy.
Спочатку змішуємо масло, цукор і мед.
Щоб цукор і мед гарненько розчинилися в маслі, ставимо миску на водяну баню.
Весь час помішуємо.
Потім знімаємо миску з бані й швидко вмішуємо в суміш яйця.
Тепер перемішуємо все з просіяним борошном.
Тісто потрібно поставити на півгодини в холодне місце.
Потім ділимо його на 9 частин.
З кожної розкачуємо тонкий корж на деку або пергаменті, обрізаємо по колу і випікаємо в духовці на 200 градусах 5 хвилин.
Поки печуться коржі, можна приготувати крем.
Змішуємо всі інгредієнти (сметана, цукор і ванілін) і збиваємо міксером.
Крем повинен вийти густий.
Готовий крем ставимо в холодильник.
Коли крем трохи охолоне, виймаємо його і мажемо коржі.
Торт готовий.
Желейний торт із фруктами.
Простий у приготуванні та легкий для організму десерт буде приємним доповненням вашого святкового столу.
Для приготування вам знадобиться:.
- 400 мл сметани;.
- 1 склянка цукру;.
- 100 мл молока;.
- кілька упаковок желе різних кольорів;.
- 1 пакетик желатину;.
- фрукти або ягоди за смаком.
Рецепти для святкового столу / supy.
Спочатку викладаємо у велику миску скибочки фруктів.
Розводимо желе так, як зазначено на упаковці, а потім підігріваємо.
Тепер заливаємо перший шар торта і залишаємо його в холодильнику.
Поки він стигне, робимо желе для другого шару так само.
Коли попередній шар охолоне, додаємо наступний, але вже іншого кольору.
Знову ставимо торт в холодильник.
Проробляємо те ж саме з третім шаром.
Останній шар робимо по-іншому.
Беремо сметану, змішуємо її з цукром.
Далі розбавляємо упаковку желатину молоком і трохи підігріваємо.
Змішуємо зі сметаною, за смаком додаємо ваніль.
Тепер можна залити останній шар.
Залишаємо торт в холодильнику до застигання.
Після цього потрібно спочатку опустити миску в гарячу воду на кілька секунд, перевернути її на плоску тарілку, і торт готовий.
#свято#Новий рік.