"Опозиційна платформа - За життя" вимагає звільнити Тетяну Монахову і скасувати закон, який дискримінує мовні права українських громадян
"Опозиційна платформа - За життя" вимагає звільнити Тетяну Монахову і скасувати закон, який дискримінує мовні права українських громадян

"Опозиційна платформа - За життя" вимагає звільнити Тетяну Монахову і скасувати закон, який дискримінує мовні права українських громадян

"Опозиційна платформа - За життя" вимагає звільнити Тетяну Монахову і скасувати закон, який дискримінує мовні права українських громадян.

Про це повідомляється на сайті партії "Опозиційна платформа - За життя".

Як повідомляється на сайті, в Зе-команді з'явився свій "в'ятрович".

Вступивши на посаду Урядового уповноваженого із захисту державної мови, Тетяна Монахова відразу продемонструвала одержимість ідеями етнічної однорідності при повному нехтуванні правами людини і нормами Конституції України.

Ця будівельниця гомогенного українства, абсолютно не бентежачись, заявила про свій намір використовувати "батіг" щодо українських громадян.

Новоспечена уповноважена поставила безумовні конституційні права на отримання медичної допомоги та освіти в залежність від знання державної мови.

Позиція представника влади виглядає особливо викликає на тлі висновків Венеціанської комісії щодо мовного законодавства України.

Після винесеного вердикту можна було очікувати, що представники української влади призведуть мовну політику України у відповідність з європейськими нормами.

В першу чергу припинять дискримінацію російськомовного населення і представників інших національних громад.

Але, наплювавши на рекомендації європейського співтовариства, Тетяна Монахова взялася диктувати пріоритети мовної політики України.

Прес-служба партії пише, що на виборах громадяни дали вичерпну оцінку політиці ксенофобії, дискримінації та примусу.

Виборці відмовили в підтримці "діячам" типу В'ятровича та їх ідей.

Але конкурси та відбори в Зе-команду знову проходять нові "вятровичи".

Влада декларує світ і об'єднання країни, але на ділі копіює ідеї та політику минулого режиму.

"Опозиційна платформа - За життя" вимагає негайного звільнення Тетяни Монаховой з займаної посади за абсолютну професійну непридатність.

Партія вважає, що люди з такими поглядами не можуть бути допущені до державної служби.

Це створює загрозу для міжнаціонального миру, прав людини і української демократії.

"Опозиційна платформа - За життя" вимагає невідкладного скасування дискримінаційного Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Ця антиконституційна норма буде джерелом постійних загроз, конфліктів і дискримінації прав людини в Україні.

Парламентська фракція "Опозиційна платформа - За життя" ще в перші дні роботи парламенту внесла до Верховної Ради проекти законів "Про порядок застосування мов в Україні" (рег.

№1103-1) і "Про внесення змін до Закону України "Про освіту" (рег.

У наших пропозиціях закладено більшість рекомендацій Венеціанської комісії.

І з приводу застосування мовних квот в ЗМІ, і з приводу використання мов у повсякденному житті, на роботі, у процесі навчання.

Партія "Опозиційна платформа - За життя" готова до співпраці з колегами по парламенту для їх доопрацювання та якнайшвидшого прийняття.

Відкладати ці рішення не можна.

Культурне різноманіття сучасної України треба захистити!.

Источник материала
Поделиться сюжетом