Перші ліки проти Альцгеймера можуть з'явитися на початку 2020 року
Перші ліки проти Альцгеймера можуть з'явитися на початку 2020 року

Перші ліки проти Альцгеймера можуть з'явитися на початку 2020 року

У березні 2019 року, компанія Biogen на III фазі зупинила клінічне тестування лікарського засобу проти хвороби Альцгеймера адуканумаб, у зв'язку з низькою ефективністю.

Згодом фірма переглянула результати дослідження та знайшла в них помилку, після чого таки подала заявку на схвалення до FDA, повідомляє New Atlas.

Адуканумаб повинен боротися з накопиченням амілоїдних бляшок, які вважають основною причиною загибелі нейронів.

Попри вдалі експерименти ліків на тваринах, жоден з антиамілоїдних препаратів не зміг підтвердити свою ефективність під час тестування на людях.

Biogen якнайшвидше хоче вивести на ринок ліки проти хвороби Альцгеймера.

У жовтні 2019 року представники Biogen заявили про те, що березневий аналіз був помилковим, й адуканумаб справді здатен уповільнювати зниження когнітивних функцій при хворобі Альцгеймера.

Компанія заявила, що одне з двох клінічних випробувань було невдалим лише через те, що дозування препарату були не такими, як потрібно.

Мовляв, адуканумаб ефективний лише при високих дозах, й виявивши це, компанія вирішила отримати схвалення FDA в найкоротші терміни.

Деякі експерти вважають, що Biogen грають "брудну гру", тому наполягають на проведенні нових випробувань з нуля.

FDA ще ніяк не прокоментувало цю подію, але саме від рішення цього управління залежить не лише доля лікарського препарату, а й напрямок, у якому людство буде рухатись до пошуків нових засобів для лікування хвороби Альцгеймера.

Источник материала
Поделиться сюжетом