Президент Бразилії назвав Грету Тунберг "шмаркачкою"
Президент Бразилії назвав Грету Тунберг "шмаркачкою"

Президент Бразилії назвав Грету Тунберг "шмаркачкою"

Президент Бразилії Жаір Болсонару назвав шведську екоактівістку Грету Тунберг "шмаркачкою", якій приділяється занадто багато уваги в ЗМІ.Слова бразильського лідера прозвучали у відповідь на висловлювання школярки про загибель представників корінних народів в Бразилії, повідомив портал Globo.

Тунберг відреагувала на інцидент в штаті Мараньян на північному сході Бразилії, де двох лідерів племені гуажажара розстріляли з проїжджаючої машини.

Вона написала в Twitter, що корінних жителів буквально вбивають за спробу захистити ліси від незаконної вирубки, а світ мовчить про це, і назвала ситуацію ганьбою.

Болсонару прокоментував перед журналістами пост екоактивістки."Грета сказала, що індіанці померли, тому що захищали ліси Амазонії.

Дивно, що преса приділяє так багато уваги такий шмаркачці, як вона", - заявив бразильський лідер.

При цьому він підкреслив, що його турбують "будь-які смерті" і що уряд хоче зменшити незаконну вирубку лісу в країні.Після цього, Тунберг за традицією поміняла опис в своєму мікроблозі на португальське слово Pirralha, яким її обізвав Болсонару.

У 15 років почала протестувати біля шведського парламенту з плакатом "Шкільний страйк за клімат", закликаючи до негайних дій по боротьбі зі зміною клімату відповідно до Паризької угоди.

Її дії сприйняли прихильно по всьому світу, породивши масові заходи, відомі як "шкільні страйки за клімат" або "п'ятниці заради майбутнього".

Источник материала
Поделиться сюжетом