СБУ провела обшук в офісі Медведчука, щоб прибрати незаконну апаратуру для прослуховування, - Загородній
СБУ провела обшук в офісі Медведчука, щоб прибрати незаконну апаратуру для прослуховування, - Загородній

СБУ провела обшук в офісі Медведчука, щоб прибрати незаконну апаратуру для прослуховування, - Загородній

будівля СБУ.

СБУ провела обшук в офісі голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народного депутата України Віктора Медведчука, щоб прибрати незаконну апаратуру для прослуховування.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив народний депутат від фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Загородній.

"Мені здається, що той обшук, що був тиждень тому 4 грудня 2019 року у вечірній час, коли були задіяні великі сили, маски-шоу, слідчі СБУ, було зроблено з метою, щоб прибрати цю апаратуру, яка могла бути в нашому офісі.

Тому що напередодні цього ми звернулися в ГБР з приводу незаконних дій СБУ і названих вище народних депутатів, і ДБР порушило кримінальну справу проти протиправних дій СБУ щодо нардепів від "Опозиційної платформи - За життя" з прослуховування їх телефонів, візуального спостереження, і за їхніми родинами", - сказав він.

"Ми завжди були і будемо для будь-якої влади дуже цікавими, тому що в нашої політичної сили є своя принципова позиція по цілому ряду питань – миру, землі та інших.

Після того, як були звернення в ГБР, і ДБР порушило кримінальну справу, СБУ треба було "підчистити хвости", щоб до них не було жодних претензій.

Офіційно привід був "перевірка діяльності охоронної структури", але охоронна структура займає певне місце в офісі, а вони розійшлися по всіх поверхах, і зокрема там, де моя приймальня, у всіх коридорах вони були.

З моєї ініціативи був перевірений мій кабінет іншими фахівцями, не з СБУ, і там було знайдено мікрофон і відеокамеру.

Це ще до того, як до нас прийшла СБУ", - додав нардеп.

"Далі ми будемо продовжувати боротьбу, тому що дії СБУ є протиправними, і ДБР, глибоко переконаний, буде продовжувати ці дії.

Ми звернулися до наших адвокатів, вони продовжують роботу в цьому напрямку", - резюмував Загородній.

.end-video {.

position: relative;.

.end-video .video-js .vjs-big-play-button {.

left: 50%;.

top: 50%;.

margin-left: -1.1em;.

.end-video .vjs-embed-button{.

.end-video .vjs-embedoverlay{.

position: absolute;.

top: 0;.

left: 0;.

.end-video .vjs-embedoverlay .vjs-embedoverlay-input{.

Источник материала
Поделиться сюжетом