Шахтар поступився Аталанті і вибув у Лігу Європи
Шахтар поступився Аталанті і вибув у Лігу Європи

Шахтар поступився Аталанті і вибув у Лігу Європи

21:58, 11 грудня 2019.

Футбол.

27.

"Гірникам" не вдалося пробитися в плей-офф Ліги чемпіонів.

11 грудня донецький "Шахтар" у Харкові грав з італійської "Аталантою" в рамках шостого туру групового етапу Ліги чемпіонів.

Команда Луїша Каштру зазнала поразки з рахунком 0:3.

У першому таймі італійці частіше володіли м'ячем і могли забивати, коли помилився Ісмаїлі, а Гомес опинився один на один з воротарем і віддав м'яч на партнера, який через ще одну передачу опинився у Пашаліча, але той вже був під гострим кутом і пробив у руки Пятову.

На 15-й хвилині Коваленко завершив контратаку "гірників" точним ударом і зумів забити, але арбітр зафіксував офсайд у Тете.

Ближче до кінця тайму "Шахтар" перехопив ініціативу і навіть міг забити на 37-й хвилині, коли Тете класно навісив, а Мораєс пробивав головою під поперечину - Голліні врятував гостей.

У другому таймі "Шахтар" грав обережно, відштовхуючись від результату матчу "Динамо" Загреб - "Манчестер Сіті", де англійці перемагали.

Однак на 65-й хвилині італійці зуміли вийти вперед.

Муріель віддав тонкий пас на Гомеса, а капітан гостей видав передачу на Кастаня - той з другої спроби переграв Пятова.

Арбітр спочатку зафіксував офсайд, а потім VAR зарахував забитий м'яч - ногу на лінії затримав Кривцов.

Луїш Каштру випустив на поле "джокера" Манора Соломона і "гірники" намагалися йти вперед і врятувати нічию, яка могла принести команді вихід у плей-офф.

Однак зробити цього не вдалося.

На 77-й хвилині Додо отримав другу жовту за відмашку від суперника і був вилучений, після чого італійці добили "гірників": Степаненко порушив правила, Малиновський подав зі штрафного, а Пашаліч підправив м'яч у ворота.

"Шахтар" продовжив атакувати та найреальнішим шансом був удар Ісмаїлі, після якого голкіпер торкнувся м'яча і перевів його в поперечину воріт.

Перед фінальним свистком Степаненко невдало скинув м'яч на Пятова, а Госенс його перехопив та відправив у сітку воріт, встановивши кінцевий рахунок.

"Шахтар" - "Аталанта" - 0:3.

Голи: Кастань, 68, Пашалич, 80, Госенс, 90+4.

"Шахтар": Пятов, Ісмаїлі, Матвієнко, Кривцов, Додо, Алан Патрік, Степаненко, Тайсон, Коваленко (Соломон, 71), Тете (Марлос, 59), Мораєс.

"Аталанта": Голліні, Джимсіті, Паломіно, Масьєлло (Малиновський, 60), Госенс, Фройлер, де Рон, Кастань, Пашаліч, Гомес (Хатебор, 90), Муріель (Ібаньєс, 71).

Попередження: Муріель, Фройлер, Ібаньєс - Алан Патрік, Додо.

Вилучення: Додо, 77.

У паралельному матчі групи C "Динамо" Загреб поступилося "Манчестер Сіті" з рахунком 1:4.

Таким чином, "Шахтар" набрав 6 очок і залишився на третій сходинці, яка дозволить команді Каштру навесні виступити в Лізі Європи.

У плей-офф ЛЧ вийшли "Ман Сіті" і "Аталанта".

УНІАН раніше повідомляв про те, що "Баварія" зацікавилася молодим талантом "Шахтаря".

#Шахтар#Ліга чемпіонів#Аталанта.

Источник материала
Поделиться сюжетом