Суд звільнив з-під варти фігуранта "справи Гримчака"
Суд звільнив з-під варти фігуранта "справи Гримчака"

Суд звільнив з-під варти фігуранта "справи Гримчака"

14:31, 11 грудня 2019.

Крім того, на Овдієнка покладається низка обов’язків: прибувати до детектива, прокурора або суду за кожним викликом, не відлучатись з Києва, здати на зберігання паспорти та носити електронний засіб контролю.

Суд змінив міру запобіжного заходу Ігорю Овдієнку / фото УНІАН.

Вищий антикорупційний суд змінив міру запобіжного заходу Ігорю Овдієнку, затриманому разом із колишнім заступником глави МінТОТ Юрієм Гримчаком, із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт до 10 лютого 2020 року.

Як повідомляє адвокат Дмитро Мельник у Facebook, відповідне рішення ухвалив слідчий суддя Тимур Хамзін 11 грудня.

«Підозрюваного Овідєнка Ігоря Віталієвича звільнити з-під варти і негайно доставити до місця проживання», - йдеться в ухвалі.

Крім того, до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло цілодобово до 10 лютого 2020 року та покладається низка обов’язків, серед яких: прибувати до детектива, прокурора або суду за кожним їхнім викликом та вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та носити електронний засіб контролю.

Зазначається, що відповідна ухвала може бути оскаржена до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом п'яти днів з дня її оголошення.

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня правоохоронці затримали Гримчака і його «помічника» Ігоря Овдієнка під час одержання 480 тис.

доларів хабара.

За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння в ухваленні рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

15 серпня Гримчаку та Овдієнку було повідомлено про підозру за ч.

4 ст.

190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова призначив Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 6 млн грн.

8 жовтня Печерський районний суд Києва продовжив його тримання під вартою до 14 листопада.

Наприкінці жовтня Гримчаку та Овдієнку змінили підозру з шахрайства на зловживання впливом (ч.

3 ст.

369-2) КК України.

14 листопада Вищий антикорупційний суду продовжив на два місяці термін тримання під вартою колишнього заступника міністра Гримчака.

#новини України#суд#Юрій Гримчак.

Источник материала
Поделиться сюжетом