У пристрасному танці з'єднали африканські та іспанські культури
У пристрасному танці з'єднали африканські та іспанські культури

У пристрасному танці з'єднали африканські та іспанські культури

Щорічно 11 грудня відзначають міжнародний День танго.

За легендою, дата свята присвячена до дня народження Карлоса Гарделя – аргентинського кіноактора, співака і музиканта.

Його називають "королем танго".

А за іншими – день був присвячений Хуліо Де Каро – іншому музиканту.

Вперше День танго відзначили у 1978 році в АргентиніЦе жанр музики і танець, притаманний регіону Ла-Плата, і найбільш поширений у містах Буенос-Айрес (Аргентина) та Монтевідео (Уругвай).Слово "танго" з`явилося значно раніше, ніж сам танець.

Спочатку це слово використовувалося на одному з Канарських островів для позначення "зборів негрів для танців, для гри на барабанах".

За словами поета Едуардо Джорландіні, у танці поєднуються афроамериканські корені, культура ґаучо, іспанські, італійські, африканські мотиви та етнічно строката суміш впливів, привнесених мігрантами з країн Європи.

Дослідники визначають шість основних стилів музики, які вплинули на танго: кубинська абанера, кандомбе, андалузьке танго, мілонга, європейські мазурка й полька.

З боку музики, танго притаманна двох- (мотив і приспів) або трьохкомпонентна (дві частини, до яких додається тріо) структура.

Його виконання може здійснюватися з використанням великої розмаїтості інструментів, з класичним переважанням секстету із двох бандонеонів, двох скрипок, піаніно і контрабаса.

Бандонеон тут відіграє центральну, однак не виняткову, роль.30 вересня 2009 року на прохання міст Буенос-Айреса й Монтевідео ЮНЕСКО визнало танго нематеріальною культурною спадщиною людства.

ua пропонує добірку найвідоміших кадрів з танго, які зафільмовані у кіно.

Jc@ 2.

Один з них - танці.Сальса, бачата, аргентинське танго, свінг, Кізомба, танець на пілоні або ж гаряче латино.

Ці види танців здатні зміцнити тіло, дозволять відчувати себе більш впевненим і привабливим.

Источник материала
Поделиться сюжетом