Гончарук заявив про можливість створення ЗВТ з Молдовою
Гончарук заявив про можливість створення ЗВТ з Молдовою

Гончарук заявив про можливість створення ЗВТ з Молдовою

У майбутньому може бути створена зона вільної торгівлі між Молдовою та Україною.

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі з молдовським колегою Іоном Кіку в Києві, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу уряду Молдови.

Під час зустрічі два чиновники також обговорили постачання природного газу та його транзиту після 31 грудня 2019 року, що залежить від домовленостей між Україною та Росією, а також посилення безпеки в регіоні, зокрема взаємну підтримку у врегулюванні конфліктів на території обох держав.

У цьому контексті український прем'єр-міністр висловив переконання, що спілкування та обмін досвідом щодо цих тем зміцнять безпеку в регіоні.

Також було обговорено питання лібералізації автомобільного та повітряного транспортного сполучення та розширення спільного контролю на кордоні шляхом впровадження механізму на нових пунктах пропуску.

Чиновники розглядали питання антидемпінгових заходів, запроваджених українським урядом щодо набору продуктів, що впливають на молдавських виробників.

Прем'єри вирішили провести спільне засідання молдово-української міжурядової комісії з питань економічного співробітництва з метою посилення прогресу в кожній із тем, що становлять спільний інтерес, йдеться у повідомленні.

У той же час колишній міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску написав у своєму Facebook, що "з точки зору України, Республіка Молдова - це країна, якою керує команда, глибоко ворожа Україні".

Як відомо, нині зона вільної торгівлі між Молдовою і Україною діє в рамках СНД.

Источник материала
Поделиться сюжетом