Колишню кримську депутатку заочно засудили до 14 років в’язниці за держзраду
Колишню кримську депутатку заочно засудили до 14 років в’язниці за держзраду

Колишню кримську депутатку заочно засудили до 14 років в’язниці за держзраду

Святошинський райсуд Києва заочно засудив колишню депутатку Верховної Ради Криму Світлану Савченко до 14 років позбавлення волі за звинуваченням у державній зраді.

Про це повідомляє прокуратура Автономної республіки Крим з посиланням на рішення суду від 10 грудня.

«За вчинення злочинів проти основ національної безпеки особи повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності і як приклад, депутата Світлану Савченко визнано винною у державній зраді та засуджено до 14 років позбавлення волі.

Принциповим обов’язком прокуратури автономії при підтриманні публічного обвинувачення було довести вину та забезпечити невідворотність покарання», - заявив прокурор АР Крим Ігор Поночовний.

Світлана Борисівна Савченко була депутатом Верховної Ради АР Крим VI скликання, українська прокуратура інкримінувала їй ч.

1 ст.

111 КК України (державна зрада).

За даними правоохоронців, Савченко брала участь у засіданнях Верховної Ради АР Крим, на яких прийняли постанову «О независимости Крыма», згідно з якою створили нелегітимне державне утворення «Республика Крым», а також постанову «О правоприемстве Республики Крым».

Крім того, Світлана Савченко взяла участь у позачерговому засіданні незаконно створеного органу «Государственный Совет Республики Крым», який ухвалив так звану Конституцию Республики Крым, відповідно до якої АРК стала «невід’ємною частиною території Російської Федерації».

Прокуратура Криму у суді довела вину депутатки у вчиненні дій, спрямованих на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України, а саме надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Источник материала
Поделиться сюжетом