Комітет гуманітарної та інформполітики запропонував парламенту розглянути 2020 року 47 профільних проектів
Комітет гуманітарної та інформполітики запропонував парламенту розглянути 2020 року 47 профільних проектів

Комітет гуманітарної та інформполітики запропонував парламенту розглянути 2020 року 47 профільних проектів

Таке рішення ухвалене більшістю голосів на черговому засіданні, що відбулося 11 грудня 2019 року.

Серед 47 законопроектів на розгляд парламенту запропоновано 16 проектів в інформаційній та кіновиробничій сферах:.

«Про Загальнодержавну програму розвитку національної кіноіндустрії на 2020 – 2025 роки» (МКМС, квітень 2020 р.).

Законопроект буде розроблений на виконання вимог пункту 3розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з набранням чинності Законом України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» від 3 жовтня 2019 р.

з метою сприяння розвитку кінематографії в Україні.

«Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» щодо справляння плати за розгляд заяви щодо отримання деяких видів державних субсидій» (МКМС, жовтень 2020 р.).

Законопроект буде розроблений на виконання вимог частини четвертої статті 8 та пункту 2 розділу ІІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» з метою врегулювання порядку справляння плати за розгляд заяви щодо отримання державних субсидій, передбачених пунктами 2 – 4 частини першої статті 7 Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» та визначення її розміру.

«Про внесення змін до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (1 квартал 2020 р.).

Законопроект розроблений для підвищення ефективності роботи Національної суспільної телерадіокомпанії України.

«Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» (1 квартал).

Пропонується уточнити умови припинення повноважень члена Ради з державної підтримки кінематографії.

Про внесення змін до Закону України «Про кінематографію» (МКМС, вересень 2020 р.).

пропонується спрощення механізмів регулювання, які пов’язані з виробництвом, розповсюдженням, зберіганням і демонструванням фільмів в Україні.

Про внесення змін до Закону України «Про систему іномовлення України» (1 квартал).

Зміни щодо програмної політики та території розповсюдження.

«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки, права на доступ до інформації та захист прав журналістів» (МКМС, січень 2020 р.).

Пропонується удосконалення механізмів захисту прав журналістів, протидія дезінформації, забезпечення прав громадян на доступ до інформації.

«Про внесення змін до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (МКМС, квітень 2020 р.), щодо підвищення ефективності використання майна Національної суспільної телерадіокомпанії України.

«Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» (МКМС, лютий 2020 р.), щодо підвищення ефективності державної підтримки кінематографії.

Зміни до Закону України «Про авторське право і суміжні права» (МКМС, червень 2020 р.) щодо удосконалення механізмів боротьби з піратством.

«Про приєднання України до Європейського фонду підтримки спільного виробництва та розповсюдження художніх кінематографічних та аудіовізуальних творів («EURIMAGES»)» (1 квартал 2020 р.).

Проект виписує можливість євроінтеграції вітчизняного кіно, розширення ринку, ріст українського кіно в кількісному та якісному вимірах.

Зміни до Закону України «Про державну підтримку книговидавничої справи в Україні» (МКМС, 2 квартал) Пропонується вдосконалення роботи Інститут книги та системи книговидавництва.

Зміни до Бюджетного кодексу (МКМС, 2 квартал).

Пропонується ухвалити з метою підвищення ефективності роботи та розвитку книговидавничої галузі, вдосконалення процедури конкурсу в даній сфері та популяризації української книги у світі необхідно внести зміни щодо державної підтримки Культурного фонду України та Інституту книги.

«Про медіа» (1 квартал 2020 р.).

Метою законопроекту є імплементація законодавства України до міжнародного права, уніфікація регулювання діяльності різних видів медіа, створення механізмів їхньої прозорої діяльності.

«Про рекламу», нова редакція (березень 2020 р.) Актуалізація та покращення регулювання рекламної діяльності в Україні.

Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (квітень).

Метою законопроекту є заборона (обмеження) вуличної реклами в історичних ареалах міст України.

Відповідні зміни до чинного законодавства сприятимуть збереженню автентичності та просторовій композиції архітектурних ансамблів і об'єктів культурної та історичної спадщини, підвищення туристичної привабливості, поліпшенню ситуації у сфері безпеки дорожнього руху.

Источник материала
Поделиться сюжетом