"Ми йдемо, с*ко". Рожкова звернулась до правоохоронців через отримання смс із погрозами
"Ми йдемо, с*ко". Рожкова звернулась до правоохоронців через отримання смс із погрозами

"Ми йдемо, с*ко". Рожкова звернулась до правоохоронців через отримання смс із погрозами

Невідомі надсилають смс-погрози на адресу першої заступниці голови правління Національного банку України Катерини Рожкової.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Тиск на мене та нашу команду посилюється.

Три дні поспіль зранку "мітингувальники" біля дому намагаються перешкоджати моєму виїзду на роботу.

Доводиться викликати поліцію та їхати на поліцейському авто.

А вчора о 17:19 з невідомого номера на свій мобільний я отримала СМС із погрозами", - написала вона, оприлюднивши скриншот повідомлення з текстом "Застрахуй будинок і здоров’я.

Вивези дітей.

Ми йдемо, с*ко".

За словами Рожкової, після цього ввечері приїхала поліція із саперами, бо отримали повідомлення про замінування сусідського будинку.

Посадовиця НБУ зазначила, що "замінування" виявилось хибним, та висловила припущення, що той, хто повідомляв про нього, просто помилився адресою.

"Ці погрози я сприймаю як реальні, пов’язані з виконанням мною службових обов’язків на посаді першого заступника голови НБУ.

Враховуючи мітинги під стінами НБУ, під будинками, в яких проживаю я та Яків Смолій, постійні образливі виклики на нашу адресу та на адресу наших колег з боку "мітингувальників", вчора я звернулась з відповідною заявою до правоохоронних органів.

Терор, на жаль, продовжується", - додала вона.

Водночас Рожкова запевнила, що таким чином керівництво НБУ не змусять "відкатити" реформу фінансового сектору та зупинити налагоджену роботу НБУ.

"Попри тиск, позиція НБУ незмінна – колишні власники банків мають нести відповідальність за виведення коштів та доведення банків до банкрутства", - резюмувала вона.

Під стінами головної фінустанови країни громадські активісти вимагають відставки керівництва відомства, а також створення тимчасової слідчої комісії для розслідування злочинів у НБУ.

До активістів приєдналися ще й феросплавники та металурги.

Серед них працівники підприємств, що входять або входили до так званої групи "Приват" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Також до акцій долучилися активісти Добровольчого руху ОУН.

Згодом Національний банк України заявив про тиск та спекуляції на адресу регулятора з боку колишнього власника "Приватбанку" Ігоря Коломойського та нардепа Олександра Дубінського.

Згодом НБУ навіть подав позов до суду проти народного депутата від "Слуги народу" Дубінського через "наклеп".

У відповідь нардеп облаяв керівництво установи.

"*бав тебе в тупий собачий рот", - звернувся він до глави НБУ Якова Смолія.

Источник материала
Поделиться сюжетом