ООН закликала бойовиків допустити міжнародних спостерігачів до місць утримання полонених
ООН закликала бойовиків допустити міжнародних спостерігачів до місць утримання полонених

ООН закликала бойовиків допустити міжнародних спостерігачів до місць утримання полонених

13:31, 12 грудня 2019.

Війна.

Діяльність міжнародних спостерігачів від Управління верховного комісара ООН з прав людини на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей серйозно обмежена.

Моніторингова місія Організації Об'єднаних Націй з прав людини в Україні закликає надати міжнародним спостерігачам доступ на окупованому Донбасі до місць тримання під вартою затриманих осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у доповіді Моніторингової місії ООН про ситуацію з правами людини в Україні у період з 16 серпня - 15 листопада 2019 року, яку сьогодні на брифінгу у Києві представила голова місії Матільда Богнер.

«У той час, як Управління верховного комісара ООН з прав людини має безперешкодний доступ до місць тримання під вартою на території, яка контролюється урядом України, діяльність УВКПЛ на територіях, контрольованих «Донецькою народною республікою» та «Луганською народною республікою», від червня 2018 року була серйозно обмежена, попри постійне обговорення цієї теми під час регулярних зустрічей із представниками обох самопроголошених «республік», - йдеться у доповіді.

Зокрема, сказано, що постійна відмова у доступі до місць тримання під вартою, попри неодноразові прохання, унеможливлює моніторинг представниками УВКПЛ поводження із затриманими та умови їх утримання.

У місії зазначили, що це викликає особливе занепокоєння, оскільки може свідчити про порушення прав затриманих.

«Тому УВКПЛ вкотре закликає надати незалежним міжнародним спостерігачам, включно з УВКПЛ, безперешкодний конфіденційний доступ до місць тримання під вартою та затриманих відповідно до міжнародних стандартів», - сказано у доповіді.

#ООН#бойовики#полонені#ООС.

Источник материала
Поделиться сюжетом