Рада розблокувала підписання закону про ринок електроенергії
Рада розблокувала підписання закону про ринок електроенергії

Рада розблокувала підписання закону про ринок електроенергії

13:23, 12 грудня 2019.

Енергетика.

Тепер закон може підписати голова ВР та передати на підпис президенту.

Парламент відхилив постанову про скасування свого рішення щодо прийняття змін до закону "Про ринок електроенергії" (№2233-П).

Як передає кореспондент УНІАН, за цей проект постанови авторства депутата від "Європейської солідарності" Михайла Бондаря проголосували лише 47 народних депутатів з 378 зареєстрованих у сесійній залі.

У пояснювальній записці до проекту постанови його автор зазначав, що при розгляді законопроекту в сесійній залі народні депутати висловили зауваження щодо змісту законопроекту.

Однак на голосування було винесено питання про визнання проекту закону не потребує доопрацювання.

Тепер, після відхилення постанови, голова парламенту може підписати зміни до закон про ринок електроенергії і передати їх на підпис президенту.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 4 грудня прийняла законопроект про внесення змін у закон "Про ринок електричної енергії".

Змінами, зокрема, забороняється імпорт електроенергії з РФ за двосторонніми договорами.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ), отримує право обмежувати імпорт електроенергії.

Також у законопроекті враховано поправку, після якої "Енергоатом" буде продавати на вільному ринку 15% виробленої електроенергії.

#ринок електроенергії.

Источник материала
Поделиться сюжетом