Рада ухвалила закон про систему моніторингу та верифікації викидів парникових газів в Україні
Рада ухвалила закон про систему моніторингу та верифікації викидів парникових газів в Україні

Рада ухвалила закон про систему моніторингу та верифікації викидів парникових газів в Україні

20:00, 12 грудня 2019.

Екологія.

Документ спрямований на виконання зобов'язань України щодо Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Рада прийняла закон про систему моніторингу та верифікації викидів парникових газів / фото energycluster.

Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає створення в Україні основ для функціонування системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів (МЗВ) відповідно до директиви Європейського Союзу.

За ухвалення законопроекту «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів» (№0875) у другому читанні і в цілому проголосували 335 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Законопроектом визначено правові та організаційні засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів (МЗВ), він спрямований на виконання зобов'язань України щодо Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами.

Положеннями законопроекту пропонується, зокрема, визначити повноваження органів державної влади у сфері МЗВ; визначити правові основи організації та здійснення МЗВ; встановити основні аспекти надання адміністративних послуг в сфері МЗВ; а також відповідальність за порушення законодавства в сфері МЗВ.

Серед іншого, законопроектом пропонується шляхом внесення змін до Закону «Про охорону навколишнього природного середовища» поширити законодавство щодо здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності на сферу МЗВ.

Законопроектом також запроваджується адміністративна відповідальність у вигляді штрафів з метою посилення охорони громадських відносин у сфері МЗВ, а також запобігання і припинення правопорушень у сфері МЗВ.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону «Про основи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів».

#Верховна Рада#клімат.

Источник материала
Поделиться сюжетом