Росія поглазувала з прохання видати їм Цемаха
Росія поглазувала з прохання видати їм Цемаха

Росія поглазувала з прохання видати їм Цемаха

Росія відмовилася віддавати бойовика Володимира Цемаха Нідерландам.

Заявила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, передають російські ЗМІ.У МЗС держави-агресорки заявили, що проти російського найманця "немає переконливої доказової бази".

Перший крок до знищення України" - у парламенті жорстко розкритикували "особливий статус" Цемаха викрали співробітники СБУ наприкінці червня в окупованому Сніжному, 4 липня 2019-го суд у Києві взяв його під варту.

У розслідувальній групі Bellingcat стверджували, що Цемах був свідком катастрофи малайзійського Boeing.

Тоді загинули всі 298 осіб, які перебували на борту, більша частина загиблих була громадянами Нідерландів.

За даними Bellingcat, будучи особисто непричетним до запуску ракети, Цемах, імовірно, ховав зенітно-ракетний комплекс "Бук", із якого збили MH17, і спілкувався із членами його екіпажу.3 вересня 2019-го спікерка спільної слідчої групи Брехтьє ван де Мосдейк повідомила, що прокурори, які розслідують катастрофу рейсу MH17, хочуть допитати Цемаха, тому нідерландська сторона вважала за краще, щоб він перебував в Україні та був "доступним для слідства".7 вересня Україна видала Цемаха Росії в межах обміну утримуваними особами.

12 вересня донька Цемаха заявила, що її батько повернувся на тимчасово окуповану територію Донецької області.2 листопада Цемах заявив, що Нідерланди пропонували йому громадянство в обмін на свідчення.

У прокуратурі країни відмовилися коментувати заяву.

Источник материала
Поделиться сюжетом