"Слід російських спецслужб": румунські прикордонники без пояснення затримали Чубарова на 3,5 години
"Слід російських спецслужб": румунські прикордонники без пояснення затримали Чубарова на 3,5 години

"Слід російських спецслужб": румунські прикордонники без пояснення затримали Чубарова на 3,5 години

10:27, 12 грудня 2019.

Політика.

19.

В ситуацію втрутилися українські дипломати.

Рефата Чубарова затримали в аеропорту Румунії / фото УНІАН.

Румунські прикордонники в аеропорту Бухареста без пояснення затримали на 3,5 години голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Про це Чубаров повідомив у Facebook.

Голова Меджлісу заявив, що з моменту тимчасової окупації Криму Російською Федерацією він та колеги виключили зі своїх поїздок країни Центральної Азії, а також Вірменію, Білорусь, Казахстан і Киргизстан.

"На територіях цих країн російські спецслужби мають де-факто право арешту переслідуваних Росією осіб, незалежно від громадянства.

Але не очікував, що отруйні щупальця російських спецслужб постараються дістати мене в Румунії", - наголосив Чубаров.

"Сьогодні при прильоті в Бухарест і проходженні прикордонного контролю румунські прикордонники вилучили у мене паспорт і 3,5 години без пояснення причин утримували мене в трансферній зоні аеропорту.

І це при тому, що однією з метою мого та моїх колег візиту в Румунію є заплановані на сьогодні зустрічі з державним секретарем Міністерства закордонних справ, а також з експертами German Marshall Fund of the United States для обговорення ситуації в тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму та мілітаризації півострова і Чорного моря", - наголосив Чубаров.

За його словами, втручання в ситуацію посла України в Румунії Олександра Банькова і консула Посольства України в Румунії Павла Некрасова дозволили через 3,5 години чекання вирішити ситуацію, і вже близько 7.00 Чубаров був у готелі, щоб о 9.30 почати виконувати програму перебування.

"Зрозуміло, що те, що трапилося, буде предметом звернення Посольства України в Румунії до компетентних органів Румунії з метою отримати чіткіи пояснення причин мого затримання", - заявив Чубаров.

Як повідомляв УНІАН, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів, що в Україні проведуть міжнародну мирну акцію, присвячену окупованому Росією Криму.

Вона буде називатися "Світ – проти насильства і окупації.

Марш гідності".

#Румунія#Рефат Чубаров.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны