Співак: СБУ повинні розслідувати діяльність Кулика і Деркача
Співак: СБУ повинні розслідувати діяльність Кулика і Деркача

Співак: СБУ повинні розслідувати діяльність Кулика і Деркача

Служба безпеки України повинні розслідувати діяльність скандального прокурора Костянтина Кулика і українського політика Андрія Деркача.

Таку думку висловив громадський діяч Дмитро Співак в передачі "Вечірній прайм" на телеканалі "112 Україна".

"Продовжує розвиватися скандал навколо України.

А Джуліані виявляється приїжджав знову, зустрічався з екс-прокурором Куликом, Шокіним.

Кажуть, що Джуліані намагався робити американську візу втікачеві Онищенко, який готовий був дати свідчення.

Сьогодні одне американське видання, яке дуже близько до Трампу говорило про те, що Джуліані, в тому числі, намагався робити американські візи Шокіну, Кулику і, в тому числі Онищенко, тому що вони продовжують розраховувати на те, що їм хтось із українських чиновників дасть матеріали на Байдена, якийсь компромат.

Більше того, 2 тижні тому раптом в розпал скандалу, де Україна мала б якось дипломатично вийти з цього скандалу раптом прийшов на прес-конференцію Андрій Деркач і каже, що треба допомогти республіканцям, фірма Burisma, Байден і так далі", - сказав він.

"Послухайте, сказав би я, пан Деркач.

Це той Деркач, який "Енергоатом" і так далі, сьогодні раптом займається геополітикою, вирішив пограти в геополітику, дати якісь свідчення на Байденов і так далі.

Ви що, Україну втягуєте в цей міжнародний скандал? Так по голові дадуть, що не можемо ухилитися.

Не маємо ми права ставати між демократами і республіканцями на чию-небудь сторону.

Від нас республіканці хочуть матеріалів, в цьому плані вони зацікавлені.

Замість того, щоб сьогодні СБУ почала кримінальне розслідування щодо діяльності Кулика, по зустрічам Луценка в Парижі з Джуліані, з питання прес-конференції того ж Деркача.

В якому статусі ви, пане Деркач? Ви тільки шкодите України.

Тому що той же Андрій Деркач хоче повернутися у велику політику, ось він для себе обрав, що буде підтримувати Трампа, хоче сподобатися, бути корисним, а там, дивись, повернемося до "Енергоатом"", - додав Співак.

"Я не розумію, де реакція Зеленського? Джуліані приїжджає в Україну, дає по руках наших, щоб не звільняли Коболєва і Вітренко, чим ще раз демонструють тотальне кадрове зовнішнє управління.

Коболєв скрізь буде їздити, він друга людина в "Нафтогаз".

Хто повинен їздити в Париж, коли там ідуть газові переговори? Цей же Джуліані зустрічається з Куликом.

Я не розумію, де наша контррозвідка СБУ? Де наша реакція МЗС? Ми коли-небудь навчимося давати хоча б у дипломатичній сфері якісь відповіді? Я вважаю, що прес-конференція Деркача з якимсь меседжів і сигналами, що давайте допоможемо, дамо матеріали – ви що, збираєтеся пограти в американську політику? Ви вирішили пограти в американські вибори? Або що ви хочете зробити? Наживи таких ворогів, що мало не здасться.

Я б на місці глави держави просто вийшов би і якусь заяву зробив, звернувся б до того ж Деркачу", - підкреслив він.

Також підписи за його відставку збирають на сайті офіційного інтернет-представництва президента України.

Кулик став фігурантом журналістського розслідування програми Bihus.

За даними журналістів, Кулик став власником двох квартир в елітному житловому комплексі в Києві і замовив будівництво додаткової житлоплощі на даху цього будинку.

В 2016 році Національне антикорупційне бюро розслідувало проти Кулика кримінальну справу за фактом незаконного збагачення, але через рішення Конституційного суду про декриміналізацію цього злочину Кулик не був засуджений.

Источник материала
Поделиться сюжетом